skip to Main Content

Vegetarisch recept: paprikasoep

Vegetarische recepten op z’n students: goedkoop, makkelijk en snel! Deze week het recept voor een vers paprikasoepje.

Deze week: verse paprikasoep

Nodig voor 1 persoon:

– 2 rode paprika’s

– 1 kleine ui

– 1 teentje knoflook

– 175 ml bouillon

– kookroom

– peper en zout

1. Snijd de knoflook, paprika en ui zo klein mogelijk.

2. Bak ze in een beetje olijfolie.

3. Als alles gaar is, voeg je de bouillon toe en laat je het geheel 20 minuten koken.

4. Een blender of mixer is nu heel handig, want daarmee kun je de soep mooi glad mixen.

5. Roer nog wat kookroom en peper en zout door de soep heen. Verwarm nog 5 minuten.

6. Et voilá, zo simpel kan het zijn. Buon appetito!

Tip 1: Het bouillonblokje kun je ook gewoon oplossen in een beker met heel heet water, dan hoef je niet nog een extra pan te gebruiken.

Tip 2: Wat zo leuk is aan deze soep, is dat je haar helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen. Houd je van pittig? Voeg dan flink wat chilipoeder toe. Lijkt een tomaten-paprikasoepje je lekker? Dan voeg je wat tomaat toe. Met de blender of mixer kun je bovendien zelf bepalen hoe dik je de soep wilt hebben.

Back To Top