skip to Main Content

Pasta met zongedroogde tomaatjes

Vegetarische recepten op z’n students: goedkoop, makkelijk en snel! Deze week het recept voor pasta met een saus van zongedroogde tomaatjes.

Deze week: pasta met saus van zongedroogde tomaatjes!

Nodig voor 1 persoon:

– blender

– 3 el Parmezaanse kaas

– 3 tomaten

– 0,5 teentje knoflook

– klein potje zongedroogde tomaten (215 gram), liefst niet op olie

– flinke hand verse basilicum

– mozzarella

– pasta naar keuze

 

1. Kook de pasta.

2. Snijd de knoflook en de tomaten klein.

3. Bak deze in een beetje olijfolie.

4. Doe de knoflook, tomaten, zongedroogde tomaten, basilicum en Parmezaanse kaas in de blender.

5. Als de saus de gewenste dikte heeft, giet je hem weer over in de pan en verwarm je het geheel nog een paar minuten door. Voeg eventueel peper en zout toe.

6. Giet de pasta af en schep op een bord.

7. Verdeel de saus over de pasta en maak af met nog wat verse basilicum en stukjes mozzarella.

8. Buon appetito!

 

Tip: Ook lekker met pijnboompitten en rucola als finishing touch

Back To Top