skip to Main Content

Wokschotel met aardappel

Vegetarische recepten op z’n students: goedkoop, makkelijk en snel! Deze week het recept voor een lekkere wokschotel met aardappel, champignons en peultjes.

Deze week: een wokschotel met aardappel!

Nodig voor 1 persoon:

–         2 à 3 aardappelen

–         1 rode ui

–         een handje champignons

–         100 gram wortelen

–         80 gram peulen

–         100 gram vegetarische roerbakstukjes (tofu)

–         chilisaus

–         koolzaadolie

 

1. Schil en snijd de aardappelen tot schijfjes en kook deze kort voor.

2. Verwarm de koolzaadolie in twee wokpannetjes.

3. Bak de rode ui een minuutje in de koolzaadolie, voeg daarna de aardappelschijfjes toe.

4. Snijd de wortelen in stukjes en bak deze in het andere pannetje.

5. Voeg na enkele minuten de champignons aan de ui en aardappelen toe. Vergeet niet om goed te roeren!

6. De peulen mogen met de wortelen meegebakken worden; voeg ook de chilisaus toe.

7. De vegetarische roerbakstukjes mogen er ook gelijk bij, bak ze lekker mee.

8. Houd goed in de gaten of de worteltjes niet zacht worden, als ze mooi knapperig zijn, is je eten klaar!

 

Eet smakelijk!

Back To Top