Stage – Directie Ruimtelijke Ontwikkeling

De Directie Ruimtelijke Ontwikkeling (DRO) van het ministerie van Infrastructuur en Milieu is op zoek naar een stagiaire die mee wil werken aan interessante ruimtelijke thema’s en activiteiten. Dit om ook de nodig vernieuwing en innovatie in de ruimtelijke verkenningen te verkrijgen. We vinden het ook onze maatschappelijke functie om stageplaatsen aan te bieden en ervaring leert dat daardoor ook leuke netwerken ontstaan.

Binnen de Afdeling beleidsverkenningen van de DRO wordt daarom een stagiaire gevraagd om mee te werken aan de volgende werkzaamheden/opgaven:

  1. EU-voorzitterschap / buitenlandse delegaties: De eerste helft van 2016 is Nederland voorzitter van de EU. DRO organiseert tijdens het voorzitterschap het informele DG-overleg Territoriale cohesie met als side event de ESPONweek. De Stagiaire schrift mee aan papers, maakt presentaties tbv de voorbereiding van het voorzitterschap. Daarnaast kan de stagiaire bezoeken van buitenlandse delegaties mee voorbereiden.
  2. Krimp/leegstand: IenM is verantwoordelijk voor een goed ruimtelijk stelsel. Voor gebieden die te maken hebben met structurele veranderingen als gevolg van demografie (krimp) en economie (trek naar de stad) voert IenM een transitieprogramma uit. Voor dit programma kan de stagiaire meewerken aan verkenningen, presentaties maken en kennisbijeenkomsten voorbereiden op terrein van ruimtelijke transformaties, leegstaand vastgoed, vergrijzing en bottom up planning.
  3. Smart Cities: het uitvoeren van verkenningen, maken van presentaties voortvloeiend uit Werkgroep Smart Cities van IenM.

Het primaat ligt bij 1.

Periode: vanaf heden t/m juni 2016. De precieze periode wordt in overleg bepaald.

Er wordt een passende stagevergoeding verstrekt.

Nadere informatie bij: Milou van Mourik Milou.van.mourik@minienm.nl Tel: 0611535562

Tags:

Over de auteur

Sandra van der Lee is eindredacteur van Duurzamestudent.nl. Ze studeert Industrial Ecology aan de TU Delft en Universiteit Leiden. Haar motto is "It always seems impossible until its done".

Antwoord Plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top