skip to Main Content

Wraps met paksoi en tahinsaus 

Wraps Met Paksoi En Tahinsaus 

Wat? Wraps zonder guacemole en kaas? Jep. De good old wrap moet je maar eens proberen met deze Oosterse vulling van paksoi, tahinsaus en vegetarische slager-kip. En een beetje mais. Is het toch nog ergens Mexicaans… 

Door Willemijn

Paksoi is nu in het seizoen, en echt een van de makkelijkste groenten om te maken: je kunt er niet veel aan verkeerd doen. Ik vind paksoi heel lekker in eigenlijk ieder wokgerecht, maar ook in deze wraps blijkt een goed idee. Snel gemaakt en ook prima mee te nemen!

wraps paksoi tahinsausWat heb je nodig voor 3 personen?

Zes (volkoren) wraps

Bakje kipstukjes van de vegetarische slager (gekruide wokstukjes of iets dergelijks kan ook)

Grote bos paksoi (500 a 600 gram)

Twee uien

2 paprika’s

Half blik mais (of een klein blikje)

En voor de saus:

Drie eetlepels tahin

Scheut sojayoghurt (naturel)

Scheutje olijfolie

Gemalen peper

wraps paksoi tahinsaus1. Snijd de witte delen van de paksoi in reepjes (zoals prei ongeveer). Je kunt doorsnijden tot bovenaan en de stevige delen van het groen ook gewoon gebruiken.

2. Snijd de uien en bak die samen met de kip een paar minuten in een hoge koekenpan of wok tot het kleurt. Voeg dan de paksoi erbij en schep regelmatig om. Snijd intussen de paprika’s.

3. Als de paksoi zacht begint te worden kan de paprika en mais erbij. Laat nog een paar minuten zachtjes bakken. Zout vond ik niet nodig omdat de kipstukjes best zout zijn.

4. Verwarm de wraps in de koekenpan of magnetron. Maak intussen de tahinsaus. Meng daarvoor in een kommetje de tahin, scheut yoghurt, klein scheutje olijfolie en vers gemalen peper naar smaak. Klop met een vork door elkaar tot een gladde dikke saus.

5. Besmeer de wraps met tahinsaus, beleg met een flinke schep van het paksoi-kipmengsel en vouw dicht. Bonuspunten als je dit eet zonder morsen 🙂

Willemijn

Willemijn is journalist en al een jaar of tien overtuigd dat geen vlees eten het beste is dat je voor een schonere, gezondere en eerlijkere wereld kunt doen. Sinds kort zelfs helemaal veganistisch gaan eten, om nog wat meer daad bij het woord te voegen. Laat graag zien dat koken dan nog steeds leuk is en geen gat slaat uit je studentenbudget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top