Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Circular Economy Lab #2

28 november 2013 @ 19:30 - 22:00

Gratis

Op donderdag 28 november organiseert het Utrecht Sustainability Institute het tweede Circular Economy Lab met als thema: Recycling van Bouw- en Sloopafval. Tijdens deze bijeenkomst, die plaatsvindt in het Academiegebouw in Utrecht, staat het opschalen van succesvolle praktijkvoorbeelden van duurzaam slopen en renoveren naar landelijk niveau centraal.

 

Het doel is om tijdens het lab te komen tot concrete handvaten voor daadwerkelijke toepassing en gezamenlijke acties om duurzaam slopen en renoveren op te schalen naar landelijk niveau. De ervaringen van ‘Cirkelstad’ (Rotterdam), waar duurzaamheidswinst wordt geboekt door ketensamenwerking, vormen het uitgangspunt. Vervolgens komen in een tweetal paneldiscussies belemmeringen en oplossingen aan zowel vraag- als aanbodzijde aan de orde. Deze avond is tevens de start van een actief netwerk waarin participanten van elkaar kunnen leren door kennis en ervaringen uit te wisselen, een zgn. ‘community of practice’.

 

Deze bijeenkomst is de tweede in een serie van vijf debatavonden, welke zijn bedoeld om de circulaire economie in een aantal belangrijke sectoren een herkenbare plaats op de agenda te geven en richtingen te verkennen met betrokkenen om de circulaire economie tot stand te brengen.

 

Meer informatie over sprekers en panelleden vindt je op de website: http://usi-urban.nl/events/circular-economy-lab-deel-2/. De ontvangst is vanaf 19.30 en het programma start om 20.00. De avond wordt om 22.00 afgesloten met een netwerkborrel.

Lijkt dit je een leuk evenement? Meldt je dan direct aanmelden via: http://bit.ly/1cs5oF1.

Gegevens

Datum:
28 november 2013
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Utrecht Sustainability Institute
Website:
http://usi-urban.nl/

Locatie

Unnamed Venue
Utrecht, + Google Maps