skip to Main Content

Duurzamestudent.nl is hét online platform over duurzaamheid voor en door studenten. We zijn in 2015 gestart, onder de vleugels van het landelijk studentennetwerk voor een duurzame toekomst: Morgen. Op dit moment bestaat ons vaste team uit 12 vrijwilligers die hun gedachten met jou delen over duurzaamheid in het studentenleven.

DuurzameStudent.nl is er voor alle Nederlandse studenten, mensen die willen beginnen aan een wat duurzamere levensstijl, of mensen die klaar zijn voor meer diepgang.

Maar, wat is duurzaamheid dan precies?

In ieder geval heeft het allang niets meer met geitenwollensokken te maken. Alleen willen we er ook weer geen millennial-ding van maken. Volgens ons is duurzaamheid namelijk gewoon het nieuwe normaal!

Aha, dat kan best kloppen. Maar wat is nu de definitie van duurzaamheid?

Oke, oke. Een kijkje vanuit de wetenschap. 

In 1987 is duurzaamheid binnen een onderzoeksrapport [1] door de Verenigde Naties gespecificeerd als:

“Sustainable development is development that meets the needs of the present without compromising the ability of future generations to meet their own needs.”

Joe, word nou eens even concreet.

Truth be told, het is vrij lastig om duurzaamheid te definiëren. Omdat het de slimste koppen ter wereld al niet lukt, willen wij onze vingers er ook niet aan branden. Wel willen we jou laten weten hoe wij het begrip kaderen op onze website.

Volgens ons gaat duurzaamheid over een eerlijke en veilige plek op aarde voor iedereen [2]. Dat betekent dat wij jou onze kijk bieden op sociale, economische én ecologische thema’s.

DuurzameStudent.nl gaat over duurzaamheid, van licht- tot donkergroen.

Je vindt er artikelen die variëren van licht- tot donkergroen. Praktische tips voor een wat duurzamer leven, of juist complexere duurzaamheidsthema’s in toegankelijke taal: als het bijdraagt aan een duurzamer leven voor de Nederlandse student is het bij ons te vinden!

Hoe doe ik mee?

Student of net afgestudeerd en klaar om jouw groene berichten de wereld in te brengen? Sluit je als vrijwilliger aan bij ons redacteurenteam! Met een minimum van één artikel per maand, voor minstens zes maanden ben je al welkom. Hier vind je wat het inhoudt om bij ons te schrijven.

Hoe blijf ik op de hoogte?

We zijn te volgen op Facebook en LinkedIn.

Ik ben een duurzame start-up/promote een sustainable event/wil graag van jullie netwerk gebruik maken.

Leuk! Dat kan. Stuur een mailtje naar hoofdredacteur Gwen Aartsma voor meer informatie. Heb je vacatures die graag wilt delen? Neem dan een kijkje bij ons zusje, Spring Talents

Wie zijn jullie eigenlijk?

Benieuwd wie nu die overheerlijke recepten voor je schrijft? Die knappe kop die over klimaat in de binnenlandse politiek schrijft? Of misschien naar de redacteur die jou alles over toffe sociale ondernemers vertelt? Je vindt al onze redacteuren op de redacteurenpagina.

Veel leesplezier!

Emma van der Sloot, eindredacteur & Gwen Aartsma, hoofdredacteur.

 

Bronnen

  1. Brundtland Commission(1987). Report of the World Commision on Environment and Development: Our Common Future.  . United Nation’s WCED.
  2. Deze ‘sweet spot for humanity’ is makkelijk uitgelegd in dit filmpje van anderhalve minuut. Meer lezen? Bekijk bijvoorbeeld eens A Safe and Just Space for Humanity (2012), een Oxfam Discussion Paper door Kate Raworth.
Back To Top