Over Ons

Duurzamestudent.nl is hét online platform over duurzaamheid voor en door studenten. Hoofdredacteur Richa van Zoelen en eindredacteur Anne van Tatenhove laten samen met een enthousiast team van vrijwillige redacteurs zien dat het geitenwollensokken-imago van duurzaamheid niet terecht is. Je kunt namelijk op veel toffe en creatieve manieren duurzaam bezig zijn, en daarover lees je alles op Duurzamestudent.nl! We publiceren verschillende artikelen, zoals inspirerende interviews in de rubriek aanpakkers, heerlijke én betaalbare recepten en interessante columns. Ook plaatsen we regelmatig vacatures van organisaties die zich inzetten voor een duurzame toekomst.

Zie hieronder de lijst van enthousiaste redacteurs die allemaal mee werken aan de mooie artikelen op deze site.


Auteurs

Abel de GraaffAbel de Graaff

Abel de Graaff is in de zomer van 2017 klaar met zijn studie journalistiek en hoopt daarna de wereld te gaan veroveren met Tuk Tuk Cartel. Afgelopen jaar heeft hij samen met een vriendin een taalcursus opgezet voor vluchtelingen en sindsdien heeft hij de smaak te pakken. In de zomer van 2017 opent het team van Tuk Tuk Cartel samen met de lokale bevolking van Keniaanse stad Malindi de eerste Green Energy School van Oost-Afrika.

Alanya den BoerAlanya den Boer

Alanya den Boer is master student Applied Communication Science, specialization Health and Society aan Wageningen University. Binnen deze richting focust ze zich op de relatie tussen klimaatsverandering en gezondheid en doet momenteel een stage op dit gebied in Californie. Ze is altijd opzoek naar manieren om haar eigen leefstijl te verduurzamen en tegelijkertijd anderen te insipireren. De toekomst van de mensheid ligt in de handen van de generaties die nu leven, laten we ons dat realiseren en er iets mee doen!

Alynda KokAlynda Kok

Alynda Kok heeft psychologie gestudeerd omdat ze ervan overtuigd is dat de sleutel naar een duurzame samenleving in gedragsverandering zit. Ze zet zich graag op creatieve wijze in om mensen te stimuleren nieuw gedrag te proberen en werd na het oprichten van de VeganChallenge in 2013 uitgeroepen tot één van de Duurzame Jonge 100. Op dit moment is ze campagnecoördinator bij de Green Office van de Universiteit Utrecht. Op Duurzame Student legt Alynda verslag van de inzichten die ze opdoet bij de collegereeks Psychologie voor Duurzaamheid van de Impact Academy.

Andrea DorresteijnAndrea Dorresteijn

Andrea Dorresteijn is onlangs afgestudeerd in de geneeskunde en specialiseert zich nu tot psychiater. Zij probeert al van jongs af aan om zo liefdevol en duurzaam mogelijk te leven: voor mens, dier en milieu. Andrea is als bestuurslid verbonden geweest aan PINK! Amsterdam (de jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren), omdat zij zich op verschillende manieren wil inzetten voor een duurzame wereld. Dit doet zij tegenwoordig het liefst door gebruik te maken van één van haar hobby’s: schrijven.

Brendy BatenburgBrendy Batenburg

Brendy Batenburg studeert aan de master Sustainable Development in Utrecht en is in haar dagelijkse leven veel met duurzaamheid bezig. Ze geniet van wandelingen door de natuur, het schrijven van (korte) verhalen en theeleuten. Na haar eerste ervaringen met haar familie in Liberia was het helemaal zeker: ze wil in de toekomst lokale ontwikkelingsproblemen en milieuproblemen tegelijkertijd aanpakken, omdat deze zo verweven zijn.

Dom StephenDom Stephen

Dominic Stephen graduated in Philosophy and Literature from University College Utrecht. He then followed a three-month international development course in Kenya and Tanzania, with an internship placement researching democratic environmental governance in northern Tanzania. He is now hoping to pursue a Master’s degree in Environmental Economics, Governance, or Political Science, beginning in September 2017.

Elmie van HoofElmie van Hoof

Elmie van Hoof is momenteel consultancy intern bij Sustainalize, een adviesbureau voor alles wat met MVO te maken heeft. Ze is bezig met haar Joint International Master in Sustainable Development, waarvoor ze een half jaar in Leipzig heeft gewoond en gestudeerd. Ook volgt ze het Climate-KIC sustainable entrepreneurship programma. Elmie leest en schrijft dan ook graag over sustainable startups en projecten, maar ook over internationale ontwikkelingen wat betreft resources en energie. Daarnaast is ze graag op pad om nieuwe plekken te ontdekken.

Emma KösterEmma Köster
Eric SchreursEric Schreurs

While currently in the phase of finishing his Master in International Development Studies in Utrecht, Eric Schreurs lives in Amsterdam and has had a weak spot for writing since the first year of his Interdisciplinary Social Sciences undergraduate. Maintaining a critical attitude wherever possible, his profound interest lies in “Western” consumerism in all its forms and consequences, as well as in placing that in a global perspective.

Femke LootensFemke Lootens

Femke Lootens started her master environmental sciences last year in Wageningen. She gets a lot of energy from seeing people all over the world trying to make this planet a better place for all.
At this moment her days are filled with the Green Office Movement since she is writing her thesis about student engagement and GO and working as the GO Coordinator of the Netherlands and Belgium.

Floor van den ElzenFloor van den Elzen

Floor van den Elzen was jaar 2015-2016 bestuurslid studentennetwerk bij Studenten voor Morgen, waarnaast ze bij Green Office Utrecht werkte. Inmiddels is ze, na het afronden van een bachelor Geschiedenis, aan het afstuderen aan de Master Sustainable Development, richting Environmental Governance. Ze doet hiervoor onderzoek in Ahmedabad, India, waar ze momenteel woont.

Gillian PhairGillian Phair

Gillian came from Northern Ireland to Utrecht to pursue her masters degree in Sustainable Business and Innovation. She thinks there is nothing more exciting than discovering amazing sustainable innovations and their inspiring results. Yeah we have challenges ahead, but the problem solving is the best part !

Helena de BoerHelena de Boer

Helena de Boer is master studente in de Sociale Psychologie met een focus op duurzaam gedrag. In haar stukjes voor Duurzame Student probeert ze door een luchtige toon te gebruiken duurzaamheid toegankelijk te maken voor iedereen, en tegelijkertijd mensen aan het denken te zetten. Voor haar huidige studie heeft Helena een master Environment, Politics & Globalisation en meerdere stages op het gebied van duurzaamheid afgerond.

Inge SchrijverInge Schrijver

Inge graduated from University College Utrecht with a BSc in Earth&Environment and Chemistry and a minor in Economics. She was secretary in the 2015-2016 board of Studenten voor Morgen. Currently, Inge studies the MA Economics for Transition at Schumacher College in England. She publishes articles about her experience and learnings every once in a while.
Twitter @SchrijverEgni

Janneke SindramJanneke Sindram

Janneke studeert Biologie in Wageningen en doet de specialisatie Ecolgie, halverwege haar master besloot ze om de Nijmeegse master Filosofie voor de natuur- en milieuwetenschappen erbij te doen. Liever omschrijft ze zich als milieufilosoof met ecologische achtergrond. Met name de vraag hoe de mens, techniek en natuur zich met elkaar verhouden vindt ze interessant. Daarnaast organiseert ze natuurexcursies voor kinderen in de natuur.

Julie AlbersJulie Albers

Julie is ex-hoofdredacteur van duurzamestudent.nl. Ze woont in Utrecht en doet een master Public International Law, met een specialisatie in Human Rights. Haar interesse voor duurzaamheid is gewekt tijdens een exchange semester in California, dus stiekem wil ze ook nog specialiseren in environmental law. Samen met haar passie voor schrijven en journalistiek hoopt ze andere studenten hier ook enthousiast over te maken!

Lisa EnsingLisa Ensing

Lisa Ensing is bestuurslid PR & Communicatie bij Studenten voor Morgen. Ze volgt de master Communicatiewetenschap, richting mediapsychologie, aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ondanks haar niet zo ‘groene’ studie-achtergrond, vindt ze duurzaamheid erg belangrijk en wil ze met behulp van haar ervaring als online marketeer duurzaamheid op een positieve manier overbrengen. Verder houdt ze van gezelligheid, yoga, fotograferen en reizen.

Lucille KokLucille Kok

Lucille Kok woont in Utrecht en doet de onderzoeksmaster Sustainable Development aan de UU. Ze is altijd al bezig geweest met duurzaam leven, en deelt haar tips en tricks graag met andere mensen. Daarom schrijft ze wekelijks een column over hoe voedselverspilling tegen te gaan.

Mirjam HazenboschMirjam Hazenbosch

Mirjam studeerde af van University College Utrecht met een BSc in biologie en scheikunde. Sinds september 2016 schrijft ze haar PhD aan de Universiteit van Oxford. Voor haar eerste onderzoeksproject gaat ze de invloed van klimaatverandering op de voedselproductie in Papua Nieuw Guinea onderzoeken. Haar passie voor duurzaamheid heeft Mirjam ontwikkeld tijdens haar reizen naar onder andere China, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Graag deelt ze haar ervaringen zodat anderen een beetje met haar mee kunnen reizen en wellicht wat inspiratie kunnen opdoen voor hun eigen projecten!

Natalie van DisNatalie van Dis

Natalie doet de master Environmental Biology, met een specialisatie in Behavioural Ecology, aan de Utrecht Universiteit. Ze heeft altijd al een grote passie gehad voor de natuur, en wil zich in de toekomst dan ook richten op natuurbescherming in al zijn veelvoud. Eén manier is mensen inlichten over de milieuproblemen die we hebben en wat zij daar als individu aan kunnen doen.

Nick BijlsmaNick Bijlsma

Nick Bijlsma krijgt de Community of Energy Top Talents (CETT)-studiebeurs en studeert Sustainable Development in Utrecht, met een specialisatie in Earth System Governance. Hierbij richt hij zich vooral op het beleid van duurzame ontwikkeling en de energietransitie, omdat hij van mening is dat goed beleid één van de belangrijkste factoren is om de energietransitie te versnellen. Heeft interesse in het gehele duurzaamheidsspectrum en is Living Lab Officer bij de Green Office Utrecht.

Nine de JongeNine de Jonge

Nine is masterstudent Culturele Antropologie te Utrecht. Ze heeft een grote interesse in het menselijke gedrag, met name omtrent duurzaamheidskwesties. Vorig jaar had ze een tussenjaar waarin ze zich focuste op het verduurzamen van de samenleving. Zo zette, en zet zich nog in voor Green Office, Groene Generatie NL, Groentetas, NJR en DuKo. Ze is een doener, want alleen door te praten kom je er niet. Tevens is haar motto dat als je de wereld wil verbeteren je bij jezelf moet beginnen.

Nine de PaterNine de Pater

Nine studeert Environmental Sciences in Wageningen en ze studeert af in de richting Environmental Policy. Met deze studie is ze al dagelijks bezig met de invloed van mensen op hun omgeving en andersom. Naast haar studie doet ze allemaal dingen voor een duurzame samenleving. Ze is actief bij Fossil Free en de Nederlandse klimaat beweging. Ook is ze betrokken bij het opzetten van een platform om jongeren te betrekken bij natuurbeheer en -beleid.

Nynke BonnemaNynke Bonnema

Nynke studeert Culture Organization and Management en heeft een achtergrond in marketing. Door studie, reizen en het ontmoeten van mensen is ze er nu van overtuigd dat wij de generatie zijn die een omslag moeten maken om de wereld te verduurzamen. Volgens haar is de eerste stap om duurzaamheid leuker en toegankelijk te maken. Weg met het geiten wollen sokken imago, sustainability is sexy!

Sabine EversSabine Evers

Na mijn bachelor Psychologie te hebben afgerond ben ik begonnen aan de master Economic and Consumer psychology aan universiteit Leiden. Naast studeren ben ik ook actief als vrijwilliger voor het WNF en sport ik bijna elke dag om lekker fit te blijven. Met dit actieve leven en vegetariër zijn is het belangrijk om gezond te eten. Daarom bedenk ik constant nieuwe receptjes die ik graag met jullie deel! Duurzaamheid kan namelijk ook gaan over duurzaam omgaan met je lichaam.

Sacha TijmstraSacha Tijmstra

Sacha is ex-eindredacteur van duurzamestudent.nl en doet haar master International Development Studies in Wageningen. Ze bevindt zich het liefst op plekken waar geen mens te bekennen is: bij bossen en bergen. Als het dan toch echt moet – een beetje mengen in de maatschappij – doet ze dat door naar de sociale dimensies van milieukwesties te kijken en daaruit ook vooral te concluderen hoe het beter kan zodat zowel de natuur als de mens er een beetje op vooruit gaan.

Sandra van der LeeSandra van der Lee

Sandra van der Lee is oud-eindredacteur van Duurzamestudent.nl. Ze studeert Industrial Ecology aan de TU Delft en Universiteit Leiden. Haar motto is “It always seems impossible until its done”.

Sara ReijndersSara Reijnders

Sara Reijnders wil haar lezers via haar blogs inspireren om groen te denken en groen te doen. Van groen in je eigen tuin tot tweedehands shoppen in verschillende steden, van alles komt aan bod.
Kijk op www.groenmetsaar.nl voor alle blogs die Sara schrijft!

Sarah AchahbarSarah Achahbar
SitebeheerderSitebeheerder
Stef van der WeerdStef van der Weerd

Stef van der Weerd woont in Utrecht en studeert Algemene Sociale Wetenschappen met een minor in Milieu- en Maatschappij Wetenschappen. Hij is geïnteresseerd in de drijfveren van mensen om zich bezig te gaan houden met duurzaamheid, zoals jonge ondernemers die er voor kiezen bewust te produceren. Andere interesses zijn manieren van energie opwekken, voeding/consumptie en mode.

Sybren BoschSybren Bosch

Sybren Bosch is oud-voorzitter van Studenten voor Morgen. Naast zijn master Duurzame Ontwikkeling houdt hij zich bezig met circulaire economie en de integratie van duurzame ontwikkeling in het onderwijs.

Valerie BrownValerie Brown

Valerie is a recently graduated master’s student at Utrecht University in Sustainable Development. She has worked as the Green Office coordinator for the Netherlands and Belgium, together with organizations Studenten voor Morgen and rootAbility. She is now exploring her options for employment in Utrecht and continuing to learn about and pursue a sustainable lifestyle.

Willemijn SneepWillemijn Sneep

Willemijn is journalist en al een jaar of tien overtuigd dat geen vlees eten het beste is dat je voor een schonere, gezondere en eerlijkere wereld kunt doen. Sinds kort zelfs helemaal veganistisch gaan eten, om nog wat meer daad bij het woord te voegen. Laat graag zien dat koken dan nog steeds leuk is en geen gat slaat uit je studentenbudget.

Xander UrbachXander Urbach

Xander was afgelopen jaar bestuurslid PR & Communicatie van Studenten voor Morgen. Hij studeert in Amsterdam de Master Political Science met een specialisatie in Global Environmental Governance. Hij is vanuit een positieve kijk op duurzaam leven geïnteresseerd geraakt in wat Morgen doet. Nog te veel hangt er een negatieve sfeer om duurzaamheid heen en dit zou niet zo moeten zijn. Hij houdt verder van sporten, series kijken en gezellig borrelen.

 

2 thoughts on “Over Ons

  1. Beste redactie,

    houden jullie je pagina’s over duurzame studiemogelijkheden nog up to date? Ik wil hem delen met mijn studenten maar ik zie dat de datum 2011 betreft…

  2. Nog een vraag mbt de duurzame studiemogelijkheden. Is er ook een lijst met MBO opleidingen of behoren zij niet tot jullie doelgroep?

    mvg R. Alkemade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *