skip to Main Content

Word jij de nieuwe Floor?

Floor

Floor van den Elzen was afgelopen jaar bestuurslid studentennetwerk van Studenten voor Morgen, hét studentennetwerk voor een duurzame toekomst. Het jaar is nog niet voorbij maar een opvolger wordt wel al gezocht en daarom blikken we terug op haar hoogtepunten tot nu toe. En wat heeft Floor nou eigenlijk geleerd van zo’n jaartje bestuur?

Welk moment van afgelopen jaar is jou het meest bijgebleven?
“India! Samen met Xander (bestuurslid PR) kreeg ik de kans in India een conferentie over educatie als drijfveer voor duurzame ontwikkeling bij te wonen (lees er hier meer over), super gaaf! Wat me daarnaast echt bij zal blijven was niet één dag of gebeurtenis, maar het contact met alle lidorganisaties door het jaar heen en het zien groeien van de Green Office Movement.”

Welke lessen neem je mee?
“Ik heb geleerd dat jongeren nog te weinig meepraten wanneer het gaat om duurzaamheid en onderwijs. Aan de ene kant komt dat doordat er weinig gelegenheid toe wordt gegeven, maar aan de andere kant ook doordat er door jonge mensen te weinig of het verkeerde initiatief wordt genomen. Door constructief het gesprek aan te gaan, maar soms ook meer ongenuanceerd een plaats aan tafel te eisen, kan de input van jongeren ervoor zorgen dat beleid op gebied van duurzaamheid en onderwijs realistischer, vooruitstrevender en meer toekomstbestendig wordt.”

Enthousiast geworden en zou jij graag Floor willen opvolgen? Lees dan hier verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top