skip to Main Content

Bachelor Modetechnologie

Bachelor in Departement technologie gent. Ecologisch geteeld materiaal, geen kinderarbeid, faire lonen. Dat zijn de trefwoorden voor het verantwoord ondernemen in de textielkolom. Maar hoever staan we op dit vlak vandaag?

Instelling: Hogeschool Gent
Periode: Aanvang academiejaar 22 september 2008

Aanvang tweede semester 9 februari 2009

Duur totaalpakket: 3 jaar

Creditcontract mogelijk

Voor wie:
Om toegelaten te worden volstaat het diploma secundair onderwijs (havo, vwo, …)

Beschrijving:
De laatste jaren is de kleding- en modesector geëvolueerd naar een kennisgedreven en mondiale industrie waarin de waardeketting een dominante rol speelt. De opleiding geeft je een stevige basis om deze evoluties probleemloos te volgen. Het programma omvat vakken zoals mode en design, productietechnieken, patroontekenen, een ruim aanbod aan software pakketten zoals

CAD-CAM, Illustrator en ERP, textieltechnologie, logistiek, marketing, veiligheid en kwaliteit en vreemde talen. Deze opleiding heeft zowel aandacht voor de wereld van styling en design als voor het omzetten van ontwerpen tot modellen die klaar zijn voor industriële productie en voor het commercialiseren via het juiste marketingconcept. Binnen elk van deze facetten wordt aandacht besteed aan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Afgestudeerden kunnen aan de slag als productmanager, productiemanager, verantwoordelijke patroonafdeling, kwaliteitsverantwoordelijke, stilist of aankoper. Dat kan in de traditionele kledingbranche, maar ook in gespecialiseerde sectoren zoals high tech sportkledij en beschermkledij, tassen en rugzakken, tenten, zonneweringen, automotive, …

Quote:
“””Ooit opgericht op vraag van de Vlaamse kledingindustrie, volgen de bachelors modetechnologie de ontwikkelingen in hun sector op de voet. Zo evolueerde de afdeling mee met een kleine maar dynamische sector die het vandaag meer dan ooit moet hebben van professionals die technisch, creatief en commercieel talent kunnen verenigen. Kortom, witte raven voor wie stilstaan achteruitgaan is en kennisdelen groeien betekent.””

Aldsus IVOC (instituut voor onderwijs en onderzoek in de confectie) directeur Rob Senden . “

Website:
http://www.hogent.be/studeren/opleidingen/infoteksten/modetechnologie.cfm

Contactgegevens:
Alexandra De Raeve, Alexandra.deraeve[at]hogent.be, +32 9 248 88 70

Back To Top