skip to Main Content

Basiscourse duurzame ontwikkeling

Bachelor in Vlissingen. Module over wat iedere HBO student dient te weten over duurzame ontwikkeling. Wordt door iedere eerstejaars gevolgd en sluit af met een opleidingsspecifieke case.

Instelling: Hogeschool Zeeland
Periode: Elk semester

Voor wie:
Alle eerstejaars

Beschrijving:
De module bestaat uit een theoretisch gedeelte, waarbij in werkcolleges het basisboek duurzame ontwikkeling behandeld zal worden en een opleidingspecifieke case die zal worden gepresenteerd. In de werkcolleges leert de student wat de kernbegrippen van duurzame ontwikkeling zijn, wat de weeffouten van het huidige systeem zijn, zoals eenrichtingsverkeer in plaats van kringlopen. Daarna worden de krachtbronnen van duurzame ontwikkeling besproken zoals internationale organisaties en wetenschap en techniek. In de laatste lessen gaat het over de ongelijke verdeling tussen hier en daar en nu en straks. De module wordt afgesloten met een case die gerelateerd is aan de opleiding van de student.

Contactgegevens:
Paul Vader, pvader[at]hz.nl, 0118-489491

Back To Top