skip to Main Content

Change IT! – Connected to Knowledge Uganda

Minor in Rotterdam. Deze minor biedt een onvergetelijke ervaring waarin je op een intensieve manier kennis maakt met ontwikkelingssamenwerking, je ondervindt in Nederland én in Uganda de euforie en frustratie die samengaan in dit werk.

Instelling: Hogeschool INHolland
Periode: Jaarlijks van september – januari

Voor wie:
De minor is toegankelijk voor studenten in hun 3e of 4e studiejaar. Beheersing van Engels in woord en geschrift is noodzakelijk en ervaring met projectmanagement is zeer wenselijk.

Beschrijving:
Een lokale koffieboer verkoopt zijn koffiebonen aan een tussenhandelaar. Deze verkoopt de bonen voor een veel hogere prijs aan een exporteur in de grote

stad. Dit doet de koffieboer niet omdat hij dat zo wil, maar omdat hij simpelweg niet weet wat het prijsniveau in de grote stad is.

De doktoren en verpleegsters van een ziekenhuis op het platteland krijgen informatie over bijvoorbeeld epidemieën, nieuwe medicijnen veelal laat doordat de communicatie verloopt via reguliere post die soms slechts eenmaal per week bezorgd wordt. Hierdoor kunnen patiënten minder goed of soms zelfs te laat geholpen worden. Dat kan een zaak van leven of dood zijn….

Door het gebrek aan middelen zijn docenten in het onderwijs meer dan eens aangewezen op leermiddelen die verouderd en/of ontoereikend zijn. Hierdoor komen leerlingen van school met onvoldoende bagage om te kunnen functioneren op de arbeidsmarkt. Een aspect dat steeds belangrijker wordt in de globaliserende wereld.

Dit zijn een aantal sprekende voorbeelden waarbij kennis- en informatievergaring een sleutelrol heeft. Mensen die een kennis- en/of informatieachterstand hebben geraken daardoor in een afhankelijke positie van de mensen met de voorsprong.

Stichting Change IT! zet ICT in als middel om die afhankelijkheid van mensen te verminderen….

In deze minor ga je in de eerste periode jouw expertise in je vakgebied koppelen aan ICT en dit inzetten binnen de projecten van Stichting Change IT! Je zult samen met een aantal studiegenoten jouw kennis aanbieden aan een door jullie gekozen doelgroep in Uganda. In je project organiseer je een workshop waarin je voor je doelgroep ICT toegankelijk maakt ter verbetering van hun positie. Die workshop voer je uit tijdens een verblijf van één maand ter plaatse.

In de tweede periode van deze minor zet je een voorlichtings- en

fondsenwervingscampagne op. Met het geld dat je, samen met je studiegenoten, inzamelt wordt het project verder opgezet in Uganda.

Wat levert het volgen van deze differentiatieminor je op?

De uitdagingen, de cultuurverschillen, het échte Afrikaanse leven, de vriendschap en waardering van Ugandezen, de inspiratie, maar ook de frustratie van geldgebrek, miscommunicatie en elke vraag die weer een nieuwe vraag oproept. Voor studenten met ambities op het terrein van internationale (ontwikkelings)samenwerking biedt dit waardevolle hands-on werkervaring.

Ben jij ondernemend en creatief? Ben je een doorzetter en houd je van avontuur? Heb je een open geest? Ben je verantwoordelijk en betrokken?

En vooral: dúrf jij de uitdaging aan?

Quote:
“Dit was het hoogtepunt van mijn opleiding!” Maryem Saada, student Communicatie.

“Het grote pluspunt van deze minor is dat het een project

is waarbij je echt iets kunt betekenen voor mensen.” Milka Yemane, student SJD

“Dit is het mooiste project dat ik ooit op de hogeschool heb kunnen doen.” Arjan Coenradie, coördinator minor Change IT!

Website:
www.changeitfoundation.com

www.inholland.nl

Contactgegevens:
Voor meer informatie neem contact op met:, arjan.coenradi[at]inholland.nl

Back To Top