skip to Main Content

Global Minded: sustainable international business

Project in Rotterdam. D.m.v. real-life cases, workshops en debatten brengt het Global Minded studenten op een hedendaagse manier in aanraking met duurzaam ondernemen in de praktijk.

Instelling: Enviu
Periode: Gedurende hele schooljaar

Voor wie:
Geen eisen.

Beschrijving:
Dit project betrekt jongeren op eigentijdse wijze bij duurzame ontwikkeling en hen te inspireren zich in te zetten voor een betere wereld. Daarnaast worden kennis en netwerken van deze studenten beschikbaar gesteld aan ondernemers die zich middels hun bedrijf voor het zelfde doel inzetten. Studenten werken aan opdrachten van jonge (startende) ondernemers die bezig zijn met duurzame ontwikkeling. Op deze manier werkt Enviu aan een interactief platform waar studenten, ondernemers, (jonge) professionals en docenten zich gezamelijk inzetten voor een duurzamere wereld. Een eigentijdse en zakelijk aanpak staat centraal, waarbij de nadruk ligt op wat men zelf kan doen om een bijdrage te leveren. Op die manier worden onderwerpen zoals armoedebestrijding en klimaatverandering dichtbij huis gebracht. Door studenten te laten werken aan real-life business cases van echte ondernemers, kunnen studenten op een praktische en uitdagende manier met duurzame ontwikkeling bezig te zijn. Op die manier leveren zij een bijdrage aan actuele kwesties die relevant zijn voor ondernemers die met duurzaamheid bezig zijn. De studenten werken in teams aan de opdrachten en worden uiteindelijk beoordeeld door jonge professionals uit het bedrijfsleven. Tijdens een spannende eindsessie wordt er aan de winnaars een prijs uitgereikt. Daarnaast worden er workshops en debatten georganiseerd om studenten actief te betrekken bij duurzame ontwikkeling.

Quote:
Student: “Ik wist wel wat duurzaamheid betekende maar door zo’n project kom je erachter dat sommige dingen niet zomaar zijn toe te passen in ontwikkelingslanden. Ik heb zeker meer interesse gekregen in duurzaam ondernemen”.

Website:
www.globalminded.nl (binnenkort online)

Contactgegevens:
Marieke den Nijs marieke[at]enviu.org 010-2887970

Back To Top