skip to Main Content

Integraal Watermanagement

Minor in Enschede en deventer. Integrale watermanagement projecten zijn vooral natuurontwikkelingsprojecten, niet gericht op de aanleg van parken, maar op het herstellen van (rand) voorwaarden waardoor de natuur zichzelf weer kan ontwikkelen. De resultaten van één van deze projecten zult u tijdens een veldexcursie rond de Grensmaas (3 dagen) zelf zien en beleven.

Instelling: ROB / Civiele Techniek
Periode: 2- jaarlijks (kwartielen 1-2 en 3-4)

Voor wie:
Intake gesprek. In de projecten is het doen van sociaal onderzoek, of geologisch (Maas sedimenten) wellicht ook mogelijk.

Beschrijving:
In de minor dienen 2 projecten te worden uitgevoerd in groepen van ca 6 personen (9 ects), Mer-achtige studie Waterwoningen in de Holterkolk in Deventer (kleinschalig integraal Watermanagement) en studie/veldbezoek Mer Grensmaas (grootschalige rivierkundige ingrepen). Centraal staat hierbij de relatie hydraulica-morfologie-ecologie. Dt is geen getrapte relatie, maar elk van de 3 genoemde aspecten staat in een relatie met de andere aspecten.

Er worden 4 modules gegeven Drinkwater, Hydraulica, Water en Natuur en morfologie (3 ects).

Quote:
De eindproducten (rapportages projecten) worden gecontroleerd door de vakdocenten. De modulen bestaan uit colleges en oefeningen en worden afgerond met rapportages en/of toetsen.

Website:
www.saxion.nl

Contactgegevens:
ir. H.D. Duizendstra, h.d.duizendstra[at]saxion.nl, 053-4871086 / 0649612436

Back To Top