skip to Main Content

Minor Duurzame Energievoorziening

Minor in Enschede. Energiebesparing, energievoorziening voor de gebouwde omgeving. Een brede minor voor iedereen (ongeacht studierichting) die geinteresseerd is in deze onderwerpen.

Instelling: Saxion
Periode: September t/m begin februari

Voor wie:
Geen (intake met niet-technische studenten)

Beschrijving:
Zowel de nederlandse overheid als de EU heeft als lange termijn doelstelling het overschakelen op een duurzame energievoorziening. Veel bedrijven en instellingen gaan producten en diensten leveren die hierop inspelen. Ook neemt de vraag naar HBO-ers met specifieke kennis van dit vakgebied toe. De minor speelt in op deze kennisbehoefte.

Zaken die aan bod komen: inleiding duurzame ontwikkeling. Energiebeleid, energiemarkt. Een project energieadvies bestaande bouw. Duurzame energie (wind, zon, warmtepompen, brandstofcellen, waterstof, biomassa etc.). In een afsluitend project wordt in multidisciplinaire groepen aan een grote opdracht van een externe partij gewerkt.

Website:
www.saxion.nl/energie

Contactgegevens:
Ir. Trynke Papa, t.j.g.papa[at]saxion.nl, 053-4871448

Back To Top