skip to Main Content

Shoppen in Utrecht

Een winkelroute door Utrecht voor een dagje duurzaam shoppen – met een selectie leuke winkels!

Voordat je aan het winkelen slaat, begin je met een lekkere kop koffie of thee om mentaal voor te bereiden om de dag. Op de vismarkt 15 is Simon Lévelt te vinden, in deze koffiezaak staat zorg voor mens en milieu voorop.

Met je dampende bekertje in de hand loop je richting de Oudegracht. Op 193 aan de werf zit Second Sas. Hier kun je tweedehands kleding en accessoires vinden van verschillende bekende merken.

Via de Lijnmarkt loop je richting de Zadelstraat. Onderweg kun je nog een stop maken bij de Fair Trade Winkel. Hier zijn siraden te koop die in derde wereld landen zijn gemaakt en waar de makers een eerlijke prijs voor hebben gekregen. Ook voor andere eerlijke producten zoals servies, kaarten of etenswaren ben je hier aan het goede adres.

Aangekomen op de Zadelstaart is Nukuhiva een must om te bezoeken. Dit is de onlangs geopende winkel van Floortje Dessing. Hier worden kledingstukken verkocht van onder andere Edun, Kuyichi en en Fin. Er zijn mannen- en vrouwenkleren, schoenen en accessoires.

Loop dan via de Mariastraat door richting de Lange Elisabethstraat. Hier kom je de Bodyshop tegen. De producten die hier verkocht worden, worden gemaakt met natuurlijke grondstoffen. De boeren, verantwoordelijk hiervoor, krijgen een eerlijk bedrag voor hun werk.

Vanaf hier kun je een eindje door wandelen naar de Voorstraat 48-50. Daar zit Sussie’s, een leuke tweedehands winkel met o.a. kleding, schoenen en tassen.

Langzamerhand loopt de dag ten einde en wil je weer richting station. Vanaf hier kun je in een rechte lijn lopen, over de Lange Viestraat naar het Vredenburg. Op de hoek zit de C&A, die ook biologische kleding verkoopt.

Voor dat je de trein of bus in stapt om weer richting huis te gaan, zijn er nog twee stops die je kunt maken: Jackpot en de Tuinen van Utrecht. Beide op Hoog Catharijne.
Jackpot vind je in Boven Clarenburg 43. Jackpot gaat voor duurzame mode, een groot deel van de collectie bestaat uit 100% biologisch katoen. Via het Made-By systeem kun je traceren waar je kledingstukken vandaan komen.

De Tuinen zit op het Godebaldkwartier 9. Hier zijn verschillende lichaamsverzorgingsproducten te koop, gemaakt van natuurlijke (biologische) producten die niet op dieren zijn getest.

Back To Top