skip to Main Content

Snacken kan nu ook duurzaam

Je moet nog wel even naar Amsterdam

Lekker snacken en tegelijkertijd duurzaam bezig zijn? Dat kan! Sinds 11 oktober kun je bij cafetaria Natuurlijk Smullen in de Jan van Galenstraat 78 in Amsterdam terecht voor een bio-kroket, een vegaburger of de topper: zelfgemaakte frietjes van biologische aardappels.

,,Het is werkelijk een gat in de markt, ik had van tevoren echt niet verwacht dat het zo druk zou zijn,” zegt Hellen Geul (51), eigenaresse van Natuurlijk Smullen. Het cafetaria is de eerste biologische snackbar van Nederland en volgens Hellen een geweldig succes. ,,Op de opening was het, tegen mijn verwachting in, al topdruk en daarna is het eigenlijk niet meer opgehouden.”

Het idee is ontstaan uit haar eigen ervaring. ,,Ik ben zelf een soort part-time vegetariër. Als ik vlees eet, is dat alleen biologisch en zo kwam ik erachter dat er voor mij eigenlijk maar weinig te snacken was. Met dat idee is Natuurlijk Smullen onstaan.”

Het assortiment van het cafetaria is groot. Naast vega-saté, verse belegde broodjes en een bio-gehaktbal kun je er ook terecht voor een overheerlijk Ben & Jerry’s ijsje, een duurzaam kopje koffie of als je het echt gezond wil doen: een vers fruitsapje.

En de toekomst? Volgens Hellen is het nu hier en daar nog wat improviseren, maar de formule staat als een huis. ,,Door alle positieve reacties zie ik dat Natuurlijk Smullen werkt en wie weet openen er hierdoor nog meer biologische cafetaria.”

Nyncke Ernst

Foto: www.natuurlijksmullen.nl

Back To Top