skip to Main Content

Kadootje? Adopteer biomassa!

Een kip, een appelboom, of gewoon een hondje

Je vader, oma, vriend of vriendin is jarig, en altijd heb je weer hetzelfde dilemma. Wat zal ik voor hem of haar kopen? Het adopteren van bijvoorbeeld een kip, koe of appelboom biedt uitkomst! Houdt je moeder van olijfolie? Adopteer een biologische olijfboom! Is je zusje gek van cashewnoten? Geef haar een eigen adoptieboompje.

Door al deze initiatieven heb je én een orgineel cadeau én kun je ook nog eens een steentje bijdragen aan de wereld om je heen! Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Om een indruk te krijgen van wat je zoal kan adopteren zette duurzaamestudent.nl de iniatieven voor je op een rijtje.

Adopteer een kip
Misschien wel de meest bekende uit het rijtje. Met de adoptie van een kip kun je elke maand zes biologische eieren ophalen bij de dichtsbijzijnde natuurvoedingswinkel en steun je hiermee de biologische landbouw. Alsof dat nog niet genoeg is kun je de kippen op een webcam bekijken, krijg je een adoptiecertificaat thuis gestuurd en krijg je twee keer per jaar het blad Smaak-makend in de bus. Voor het geld hoef je het niet te laten: vanaf 14,75 euro per half jaar heb je al je eigen adoptiekip. Voor meer info zie: www.adopteereenkip.nl

Adopteer een appelboom
Hou je meer van fruit? Adopteer dan een appelboom. Hiermee steun je, net als bij de adoptiekip, de biologische landbouw. Je kunt na adoptie zelfs kennis maken met de sector. Je mag namelijk in de oogsttijd (najaar) jouw boom leegplukken. Zo heb je elk jaar je eigen oogst biologische appels. Kosten? Vanaf 22,50 euro per jaar heb je al een adoptieboom met je eigen naambordje. Voor meer info zie: www.adopteereenappelboom.nl

Adopteer een koe
Met het adopteren van een koe krijg je helaas niet elke maand een pak melk van je koe, maar met jou geld kunnen de boeren van koeien hun bedrijf wel duurzamer maken. De boer die jij uitkiest krijgt al jou adoptiegeld. Deelnemende boeren vind je in heel Nederland. Om een koe te adopteren betaal je 50 euro per jaar plus eenmalige bijdrage van 15 euro administratiekosten. Zie voor meer info: www.adopteereenkoe.nl

Adopteer een olijfboom
Voor de Italië-liefhebber is het mogelijk een olijfboom in Italië te adopteren. Met jou adoptie steun je de Stichting Kliniek Koks en de Vereniging tot behoud van de biologische olijfboom. 85 procent van de 50 euro die de adoptie kost gaat naar deze stichtingen. Voor meer informatie zie: www.where-ever.nl

Adopteer een cashewnotenboom
Ja, je leest het goed, je kan zelfs een cashewnotenboom adopteren! Namens jou wordt er een boom gekocht die wordt geregistreerd op de naam die jij wenst. Met de adoptie van de boom draag je bij onder andere bij aan herbebossing van de Sahel-regio in Afrika en de bomen die worden geplant helpen mee aan het vertragen van het broeikaseffect. Voor tien euro heb je al een cashewnotenboom. Voor meer informatie zie: www.cash4cashu.nl

Nog veel meer te adopteren

Ben je enthousiast geworden door deze originele cadeau-ideeën, maar staat er niet iets tussen waar je de jarige een plezier mee kan doen? Er is meer! Je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor een geit, akker, palmboom of met de kerstdagen in het vooruitzicht, een kerstboom! Voor ieder wat wils. Is dit digitale steunen van dieren op afstand je allemaal iets te abstract? Bespreek dan eens de mogelijkheden een huisdier te nemen. Geen muizen en ratten meer in de keuken met een kat, geen restjes op de grond met een hond. Ze wachten in te kleine hokjes hier (http://www.dierenasiels.com/) en hier (http://www.asiel.nl/forum/) op een nieuw baasje.

Foto: adopteereenkip.nl

Back To Top