skip to Main Content

Code X

Youth and Community Development

Soorten projecten

Internationale vrijwilligersprojecten

 

Hoe & Wat

Code-X is een Nederlandse vrijwilligersorganisatie. Code-X stelt jongeren in staat om hun eigen bijdrage te leveren aan ‘youth and community development’, individueel en in groepsverband, in Nederland, Europa en in ontwikkelingslanden.De activiteiten van Code-X zijn georganiseerd in drie afdelingen: Code-X International, Code Music en Code Projects.

Code-X International stimuleert en ondersteunt jongeren om hun talenten te ontwikkelen en een persoonlijke bijdrage te leveren aan de locale en wereldwijde samenleving. Code-X stelt zich daarbij ten doel om begrip, vriendschap, solidariteit en samenwerking te bevorderen tussen jongeren van verschillende nationaliteiten en culturen.Code-X International werkt voornamelijk met het programma ‘Youth in Action’ van de Europese Unie en met ‘Xplore’ van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Doelgroep

Jongeren

 

Openstaande vacatures

Code-X International biedt momenteel zes stageplaatsen aan studenten van de opleidingen Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV), Communicatie en Secretaresse-opleidingen. 4e-jaarsstudenten HBO hebben ook de mogelijkheid om een afstudeerproject uit te voeren.

 

Code-X International biedt je een zeer gevarieerde stageplaats, waarin je je niet snel zult vervelen! Mogelijke werkzaamheden zijn o.a.:

          Uitzending van jongeren in het kader van European Voluntary Service (EVS).

          Organisatie van en/of deelname aan een seminar, jongerenuitwisseling, training of study visit in het kader van het Programma Jeugd.

          Uitzending van jongeren in het kader van Xplore.

          Overige werkzaamheden: netwerk ontwikkelen en onderhouden, PR-activiteiten opzetten, administratieve taken, enz.

 

Heb je interesse in een stageplaats bij Code-X neem dan contact op met Andrea Lemire

Contactgegevens:

Goilberdingerstraat 32
4101 BP Culemborg
T:   0345-518731
E:   info@code-international.nl
W:  www.code-x.nl

 

 

Back To Top