skip to Main Content

Cross your borders

Ontwikkelingswerk op middelbare scholen

Soorten projecten

Onderwijsprojecten

 

Hoe en Wat

Stichting Cross Your Borders is een 3-daags onderwijsproject over ontwikkelings-vraagstukken voor Nederlandse middelbare scholen. Het doel is om leerlingen op een actieve en uitdagende manier bewust te maken van verschillende problemen in de wereld en ze te inspireren hiertegen in actie te komen. Dit gebeurt door middel van discussies, workshops, eigen onderzoek en presentaties. De leerlingen worden aangestuurd door studenten die dit vrijwillig doen. Zij staan voor de klas, begeleiden leerlingen bij hun onderzoek en beoordelen de presentaties.

 

Doelgroep

Jongeren/studenten van allerlei opleidingen en achtergronden die het leuk vinden om af en toe mee naar een middelbare school (3,4 HAVO en 3,4 en 5 VWO) te gaan en te helpen tijdens de projecten.

 

Openstaande vacatures

Cross Your Borders is altijd op zoek naar versterking. Zin om naast je studie af en toe mee te gaan naar een middelbare school om met leerlingen de discussie aan te gaan over de problemen in de wereld en je te laten verbazen door hun creatieve presentaties? Word vrijwilliger! Je bepaalt zelf hoe vaak je meedoet. Speciale voorkennis is niet vereist; enthousiasme en een kritische instelling zijn meer dan voldoende. Naast vrijwilligerswerk biedt Cross Your Borders ook stageplekken. Deze zijn met name interessant voor studenten van docentenopleidingen, CMV en pedagogiek.

Contactgegevens:
Wolfstraat 98

6531 LP Nijmegen

T:   06-21104035

E:   melanie@crossyourborders.nl

W:  www.crossyourborders.nl

 

Back To Top