skip to Main Content

‘Wat zijn uw kaarsjes wonderschoon’

Lichtpuntjes in de donkere maanden

De kerst komt er weer aan, en zeg nou zelf, wat is kerst zonder kaarsen? Voor kaarsen kun je natuurlijk bij elk tuincentrum of warenhuis terecht, maar kaarsen die goed zijn voor natuur en milieu vind je er maar zelden.

Voor ‘goede’ kaarsen zul je ergens anders heen moeten. Deze vind je bij Dipam. De kaarsen kun je via de webshop bijenwaskaars.nl bestellen, maar je vind ze vaak ook in de grotere natuurvoedingswinkels. De website zegt het al: Dipam kaarsen zijn gemaakt van bijenwas. De bijenwas die gebruikt wordt, is een natuurproduct waar niks aan toegevoegd is. Helaas kosten deze kaarsen wel wat meer dan gebruikelijk, maar ach het is maar een keer per jaar kerst nietwaar?

Heb je nou toch teveel geld uitgegeven aan kerstcadeaus: ga dan voor de soja kaars. Soja kaarsen zijn een stuk goedkoper dan bijenwaskaarsen, en zijn bijna even goed. De voordelen van soja kaarsen op een rijtje:

– Sojawas is geheel natuurlijk. Mensen die bewust omgaan met het milieu geven de voorkeur aan kaarsen die gemaakt zijn van sojawas omdat ze niet gemaakt zijn van petroleum zoals paraffinekaarsen.
– Sojakaarsen branden langer en hebben tot vijftig procent meer branduren dan paraffinekaarsen.
– Vlekken van sojakaarsen zijn gemakkelijk te reinigen. Was van ‘gewone kaarsen’ is lastig van meubels of textiel af te krijgen. Met sojakaarsen heb je daar geen last van. Wat heet zeepwater doet wonderen.
– Sojakaarsen produceren minder roet. Roet is zeer ongezond en moet vermeden worden. Sojakaarsen produceren ongeveer negentig procent minder roet dan paraffinekaarsen. Zo draag je ook nog een steentje bij aan de luchtkwaliteit.

Sojakaarsen vind je onder andere bij ecotrend.nl en de verantwoorde cadeauwinkel Inbloei aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam.

Een (h)eerlijke kerst toegewenst!

www.soya.be

Back To Top