skip to Main Content

Goddelijke chocolade

Exotische smaken Divine Chocolate. En: Verkade gaat Fairtrade in je eigen supermarkt

Nooit genoeg van chocola, maar wel van de twee standaard smaken – melk en puur – van Tony Chocolonely?
Dan is Divine Chocolate een goed alternatief: Fair Trade chocoladerepen in diverse smaken. En wist je al dat Verkade tegenwoordig ook Fair is?

Divine heeft naast puur (70% cacao), melk en wit, ook exotische smaken als puur/fruit & noot, melk/sinaasappel en melk met rijst-crisps.
De repen zijn verkrijgbaar bij de plaatselijke Wereldwinkel.

Aandeelhouder
Divine Chocolate – goddelijke chocolade – is het product van een samenwerkingsverband tussen Ghanese cacaoboeren en westerse ontwikkelingsorganisaties, waaronder het Nederlandse Oikocredit.
De individuele boeren hebben samen de coöperatie Kuapa Kokoo opgericht en zijn allemaal aandeelhouder. Een deel van de winst gaat dus direct naar de boeren in de vorm van dividend.
Het andere deel van de winst gaat volgens Oikocredit naar een fonds voor “het bouwen en verbeteren van drinkwaterbronnen, basisscholen en andere gemeenschapsprojecten”

Eerlijke Verkade
Niet te missen als extra update voor de chocoladeliefhebber: Verkaderepen zijn sinds oktober Fairtrade.
Geen zoektochten meer naar ‘goede winkeltjes’, je vindt ze gewoon in je eigen supermarkt!
Naast de chocoladerepen zijn vanaf begin 2009 alle producten van Koninklijke Verkade gevuld met eerlijke chocolade en suiker en voorzien van het Max Havelaar keurmerk.
De fabrikant gebruikt jaarlijks 1500 ton cacao. “Het is fantastisch dat een bedrijf als Verkade laat zien dat Fairtrade inkopen ook op grote schaal mogelijk is” reageerde Coen de Ruiter, directeur van Stichting Max Havelaar.

De eerste Fairtrade reep Verkade is verkocht voor 15.800 euro op een veiling door Tony Chocolonely’s Teun van der Keuken. Met zijn winnend bod kunnen 26 kinderen van cacaoboeren in Ghana een jaar naar de middelbare school.

Fairtrade Verkade

De lancering van Verkade’s Fairtrade chocolade met de meisjes van Verkade. [Foto: Oxfam Novib. Header: Crystian Cruz, Flickr.com]

Back To Top