skip to Main Content

Marqt

Groente en fruit direct van de boer – in hartje Amsterdam

Amsterdam heeft er sinds enige tijd een nieuwe aanwinst bij: een supermarkt die zijn naam eer aan doet.  Marqt is een ontmoetingsplek tussen producent (lees: de regionale, bij voorkeur biologische boer) en consument (lees: de bewuste Amsterdammer die graag gezond, lekker en duurzaam voedsel wil). 

 

Marqt heeft zijn lokale charme, doordat de producten niet door een eindeloze keten bij de consument terecht komen. Zodat je ineens weer kennis kunt maken met ‘inheemse’ groenten en fruit van het seizoen die je allang vergeten was: raapsteel, knolselderij, groenlof, aardpeer, wat al niet meer… Geheel in de trend van slow food. En je doet er ook nog eens plezierig boodschappen in een hippe winkel.  Nu nog afwachten in welke andere steden ze verder zullen neerstrijken. Een gat in de ‘Marqt’.

Amsterdam: Overtoom 21. Open van maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 21.00 uur
Haarlem: Gedempte Oude Gracht 66. Open van maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 20.00uur.
www.marqt.nl

Back To Top