skip to Main Content

Duurzame Ontwikkeling

Minor in Utrecht. Hoe erg belast de mens het milieu? Hoe werkt het systeem aarde eigenlijk? Gaan duurzame ontwikkeling en economische groei samen?

Instelling: Universiteit Utrecht

Voor wie:
Deze minor is geschikt voor alle studenten met een interesse in duurzame ontwikkeling.

Beschrijving:
Hoe erg belast de mens het milieu? Hoe werkt het systeem aarde eigenlijk? Gaan duurzame ontwikkeling en economische groei samen?
Belangenconflicten tussen milieu, economie en sociale rechtvaardigheid treden steeds vaker op. Zowel voor de westerse als de niet-westerse wereld heeft dit gevolgen op ecologisch, economisch, politiek en technisch gebied. Binnen deze minor bepaal je zelf de invalshoek. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit vakken over het systeem aarde, bedreigingen, de menselijke invloed op het milieu, duurzaam ondernemen en ontwikkelingsproblematiek.

Wil je niet een hele minor volgen, dan kun je ook losse keuzecursussen volgen. Je kunt de minor zelf samenstellen, naar je belangstelling en beschikbaarheid; alleen Duurzame ontwikkeling en Bedreigde aarde zijn verplichte cursussen.

Andere vakken die je kan kiezen zijn: Systeem Aarde, Ontwikkelingsgeografie II, Business Sustainability, Environmental Impact Assessment

Website:
minors.uu.nl

 

Back To Top