skip to Main Content

Future Planet Studies

Bachelortrack in Amsterdam. Hoe gaan wij de aarde verder inrichten en gebruiken in de toekomst? Word bruggenbouwer tussen wetenschap en samenleving.

Instelling: Universiteit van Amsterdam

Voor wie:
Voor toelatingseisen zie de website

Beschrijving:
Bij Future Planet Studies, een traject van de bachelor Bèta-gamma, draait het om de toekomst. Hoe gaan wij de aarde verder inrichten en gebruiken? Het programma is speciaal ontworpen om je te leren om zelf met vernieuwende visies te komen voor complexe hedendaagse en toekomstige ontwikkelingen. Je bekijkt zaken niet alleen vanuit de natuurwetenschappelijke invalshoek, maar juist ook vanuit de maatschappelijke, beleidsmatige kant. Gaandeweg bouw je steeds meer kennis op over verschillende vakgebieden en leer je aspecten op het snijvlak van mens, aarde, natuur, economie en management te combineren en te integreren.

Tijdens je studie leer je beoordelen welke vakkennis je het beste kunt gebruiken en op welke manier. Tegelijkertijd ontwikkel je een visie door jezelf de juiste vragen te stellen, de expertise en denkbeelden van anderen tot je te nemen en deze samen te voegen met je eigen inzichten. Visie is dus geen vast gegeven, maar de uitkomst van een onderzoeks- en leerproces. In interactie met andere experts en met oog voor de kansen voor de samenleving, ontwikkel je innovatieve oplossingen voor de uitdagingen waar we voor staan. Op die manier vorm je de verbindende factor tussen de wetenschap en de samenleving. Je bent een bruggenbouwer tussen ‘de elementen’ en de mensen die met deze elementen leven.

Website:
studeren.uva.nl/fps

Back To Top