skip to Main Content

Stayokay: weekendje weg? Heel verantwoord!

Hostels met het Europees Ecolabel

Wil je een weekendje weg in eigen land, maar heb je geen zin in de Landal GreenParks of Center Parcs waar je je helemaal blauw aan betaalt? Het kan ook anders. De hostels van Stayokay zijn groen, goedkoop en te vinden op de mooiste plekjes van Nederland.

Sinds 2003 werkt Stayokay aan hun milieuvriendelijke concept. Ben je te gast bij een Stayokay hostel? Dan krijg onder andere Fair Trade koffie en scharreleieren geserveerd en kun je verschillende milieuvriendelijke arrangementen boeken.

Naast deze faciliteiten draaien de dertig hostels van Stayokay op groene stroom, wordt afval gescheiden en heeft al het drukwerk een milieukeurmerk.

Gasten worden bij aankomst attent gemaakt op het duurzame concept en worden gevraagd een steentje bij te dragen door bijvoorbeeld de verwarming en het licht uit te doen bij het verlaten van de kamer.

In het kader van sociaal verantwoord ondernemen bieden de hostels onder andere ‘Wereldweekenden’ aan. Deze weekenden worden in samenwerking met Humanitas en het Rode Kruis georganiseerd voor gezinnen die in lastige financiële of sociale periodes zitten. Afgelopen jaar werden tweehonderd gezinnen uitgenodigd voor een volledig verzorgd weekend.

In januari 2008 ontving de keten als eerste van Nederland het Ecolabel. Hét Europees keurmerk voor milieuvriendelijke producten en diensten.

De hostels vind je onder andere op verschillende locaties in Friesland, op de Waddeneilanden en in het zuiden van het land, in Brabant en Limburg. Maar ook in de Randstad kun je er terecht.

Dus waar wacht je nog op, boeken!

Voor meer info: www.stayokay.nl

Back To Top