skip to Main Content

Grenzeloos – duurzame ideeën voor stage & scriptie

Tien (oud-)studenten aan het woord + veel tips

“De ideale starter van vandaag heeft een gezonde dosis levenservaring, is actief geweest naast de studie én is betrokken bij maatschappelijke vraagstukken.’ – Ton Boon von Ochsée, Ambassadeur Duurzame Ontwikkeling, Ministerie van BuZa

De arbeidsmarkt vraagt steeds duidelijker om mensen die in staat zijn om over grenzen heen te kijken: mensen met een duurzame visie en oog voor internationale belangen. Maar ook steeds meer studenten zijn op zoek naar een manier om duurzaam af te studeren en willen met hun scriptie meer bereiken dan een ‘mooi naslagwerk’.

DHO heeft een boekje uitgegeven vol ideeën om internationale afstudeertrajecten een duurzame draai te geven. In dit boekje stellen tien mensen zich voor die op een duurzame manier afgestudeerd zijn en waaruit meer is voorgekomen dan een rapport. Denk aan het starten van je eigen bedrijf, het aanzwengelen van een maatschappelijke discussie, het oprichten van een website, etc. Verder geven zij tips over: Waar begin je met zoeken naar een onderzoeksthema en zorg je ervoor dat je je ook nog nuttig maakt? Hoe kun je mensen duurzaam op weg helpen? Maar ook: Wat heb je zelf aan een duurzaam afstudeertraject?

Je vindt het boekje op de website van DHO en kan het ook hieronder doorbladeren. Heb je zelf ook afstudeerproject, stage of vrijwilligerswerk op het gebied van duurzame ontwikkeling gedaan en wil je je ervaring delen? Mail naar redactie[at]duurzamestudent[punt]nl dan nemen we contact met je op voor een interview.

Back To Top