skip to Main Content

Eindstrijd Millenniumbattle

Redhead and da Bitches doen hun best…

Eind januari wordt hard gewerkt aan de laatste loodjes voor de Millenniumbattle. Verschillende studententeams uit heel Nederland verzinnen creatieve oplossingen voor de cases om armoede, ziekte en honger de wereld uit te bannen. Door middel van hippe filmpjes en mooie presentaties worden de wereldvraagstukken opgelost. De studenten presenteren hun oplossingen op www.millenniumbattle.nl om de felbegeerde reis naar Afrika te winnen.

Zo ook het team ‘Redhead and da Bitches’. De studenten Ontwikkelingsstudies en Klimaatstudies in Wageningen zetten zich in voor hun idealen. Ze zien het als een uitdaging om oplossingen te bedenken voor de Millennium Development Goals. Het is een leuke manier om heel praktisch bezig te zijn met serieuze vraagstukken die ook in hun studie behandeld worden. Maar zij vinden ook dat de oplossingen voor de wereldproblematiek niet gevonden kunnen worden zonder te genieten van het leven. Hun motto is dan ook: ‘Onder het genot van een biertje de wereld verbeteren’.

Zo heeft dit enthousiaste team het ‘Coltan-curse’ computerspel bedacht waardoor jongeren aangezet worden hun mobieltje te recyclen. Zo wordt voorkomen dat de winning van coltan, een belangrijke grondstof die in mobieltjes zit, zorgt voor uitbuiting en conflicten in Congo. Ook hebben zij de ‘Bedrijf-zoekt-Bioboer’ website bedacht waarbij arme boeren in Brazilië gekoppeld worden aan bedrijven in Nederland. Hierdoor versterken zij hun marktpositie en blijft er geen geld hangen bij tussenhandelaren. Voor de laatste case heeft ‘Redhead and da Bitches’ een erg ludiek filmpje gemaakt voor hun HIP-campagne. Benieuwd geworden? Surf naar de team-pagina en stem!

De concurrentie is groot en alle teams doen hun best om de meest creatieve oplossingen te bedenken en die zo mooi mogelijk te presenteren. Volgende week, vrijdag 30 januari zal de grote finale gaan plaatsvinden in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Dan zal duidelijk worden wie de winnaar wordt van de Millenniumbattle 2009.

Back To Top