skip to Main Content

Interview met Llink

150.000 leden of opdoeken: jij maakt het verschil

Je hebt de actie ongetwijfeld voorbij zien komen. Llink heeft hard leden nodig. Wij vroegen ze er het fijne van zodat jij aan het eind van dit artikel weet waarom je nog geen uurtje werk (€5,73) aan de meest maatschappelijk betrokken omroep van Nederland moet doneren!

Jullie willen meer leden, waarom?
Om in het omroepbestel te komen, heb je 50.000 leden voor. Om erin te blíjven moeten we dat aantal nu verdriedubbelen. Er zit wel nog een voordeel aan: als we zoveel leden (of meer!) leden hebben, mag de zendtijd eveneens verdriedubbeld worden. Nu hebben we maar 2 uur en dat kan dus 6 uur worden.

Is die 5,73 dan genoeg?
5,73 is een symbolisch bedrag. Het is wat de wet als minimum aanhoudt voor een lidmaatschap van een zender. Vroeger had je zo bijvoorbeeld de tientjesleden van de VPRO, nu is dat omgezet is euro’s en dan plus inflatie… Als we meer geld krijgen, kunnen we daar natuurlijk ook meer advertenties van kopen.

Wat hebben jullie tot dusver gedaan om aan die 150.000 te komen?

We hebben spotjes gelanceerd op radio en tv en daarvan komt weer een nieuwe lading in maart. Verder zijn we partners met instellingen die verwant zijn met ons, overeenkomstige ideeën hebben. Bijvoorbeeld ASN Bank en Plan Nederland, zij steunen ons ook in het promoten.

We hebben nog 2,5 maand de tijd om 45.000 leden te werven. Iedere student telt dus!
We zijn een omroep die een positieve invloed op de wereld probeert te hebben en oplossingsgericht denkt. We denken aan ieders toekomst. Dus ben jij al lid? Fantastisch! Zorg er dan nu voor dat je moeder, je oma, je buurman, je huisgenoot en die leuke cassière van de Albert Heijn het ook worden!

Back To Top