skip to Main Content

Treemagotchi

Samen met je vrienden/huisgenoten/sportploeg etc. een boompje kweken

Een levend plaatje van een boom op je Hyves of je website dat je aanzet om steeds een stapje meer duurzaam te zijn. Waarmee je je vrienden en de rest van de wereld een beetje groener en eerlijker kunt maken. En waarmee je ook nog eens leuke prijzen kan winnen, b.v. kaarten voor Lowlands, een e-reader en een rondleiding in de Gulpener brouwerij. Dat is Treemagotchi in het kort. Op 11 februari wordt de treemagtochi geplant op internet, maar je kunt je natuurlijk nu al inschrijven.

Waarom Treemagotchi?
Steeds meer mensen zien de link tussen hun eigen dagelijks gedrag en wereldwijde armoede en de druk op het milieu. Als je deel van het probleem bent, kun je ook deel van de oplossing zijn. Maar weten betekent nog niet doen. Mensen komen er maar niet aan toe: “te druk, te veel aanbod, te veel keuzes te maken”. Maar ook: “wat maakt mijn individuele actie nou uit op het grote geheel?”. Treemagotchi is een leuke en eenvoudige manier om denken en doen meer in balans te brengen.

Vriendenboom
Het concept is namelijk simpel: Treemagotchi is een vriendenboom die je kunt plaatsen op je Hyves, weblog, persoonlijke startpagina etc. Het is een gadget, of een widget, noem het wat je wilt. Voor wie dat allemaal niks zegt, je kunt de boom ook gewoon plaatsen op treemagotchi.nl zelf. De planter plaatst zijn eigen foto in de stam en nodigt 6 vrienden uit om als blaadjes aan zijn boom te komen hangen.

De boom kan tot groei en bloei komen door ‘m wekelijks te voeden met 1 groene en eerlijke online actie, 12 weken lang. Bedenker van het concept Kairos Tools heeft de beste en leukste online acties uitgezocht die toe te passen zijn in het dagelijks leven. Iedere actie is uit te voeren in enkele muisklikken en duurt hooguit enkele minuten.

Een paar voorbeelden: aangeven dat je geen papieren telefoongids meer hoeft, downloaden van een koopwijzer, bekijken wat jouw bank met jouw geld doet of het testen van je rijstijl. Als je die acties uitvoert blijft je boom gezond. Voor wie meer wil zijn er de ‘bikkelacties’ om je boom mee te pimpen. De acties die je een goed gevoel geven kun je natuurlijk vaker doen.
Treemagotchi is een wedstrijd. Hoe meer uitgevoerde acties, hoe mooier je boom, hoe hoger de score en hoe meer kans op prijzen. Je ziet de score van jezelf, van je boom en de gemiddelde score van alle bomen samen. De wedstrijd start op 11 februari met de eerste weekactie en zal 3 maanden duren.

Treemagotchi bezorgt jou dus:

  • Een betere wereld, want al die individuele acties van duizenden bomen tegelijk maken collectief een grote impact. Een heel woud kan een wereld van verschil maken!
  • Groene prijzen, tenminste als je alle makkelijke acties doet en een beetje geluk hebt
  • En tijd, Treemagotchi staat namelijk voor gemak. Iedere actie is panklaar en uit te voeren in enkele muisklikken. Dus je hoeft het niet meer zelf uit te zoeken. Geen lappen tekst, maar mensen die meer willen weten kunnen uiteraard doorklikken naar de achtergrondinformatie.

Meedoen dus! www.treemagotchi.nl

of kijk eens naar www.wakkerplantje.nl


Back To Top