skip to Main Content

Shoppen in Rotterdam

Een winkelroute langs de leukste tweedehandswinkels van Rotterdam!

Geen stad in Nederland met een beter ontwikkeld “vintage netwerk” dan Rotterdam. Bij deze een route langs de absolute tweedehands parels.

Rotterdam is enige stad waar de bewoners affiniteit hebben met het gemeentelijk schoonmaakbedrijf. Als je grofvuil op straat zet, haalt dit bedrijf dat op en wordt het in de gemeentelijke kringloopwinkel geplaatst. Voor handige, goedkope en zeker unieke stukken voor in je kamer moet je bij Piekfijn zijn. De route begint daarom op Mariniersweg 255.

Nu je een mooie stoel hebt gereserveerd, wil je daar natuurlijk in stijl op zitten. Loop daarom 2 straatjes verder naar Meent 25. Hier zit Cheap Fashion. De naam spreekt boekdelen, niet waar? Maar als in deze 2 verdiepingentellende zaak niets naar jouw smaak hangt, kun je door naar de Oude Binnenweg waar je Episode vindt. Deze zaak ken je misschien uit Amsterdam, maar die is niet open op vrijdagavond wat de Rotterdamse koopavond is.

Om je helemaal over te geven aan het bohemién vintage gevoel loop je nog 1 straat door en geniet je van de relaxte sfeer bij Sister Moon, waar je je outfit afmaakt met een kettinkje of ach, misschien nog een shirtje.

Laad je vervolgens op met een biologisch hapje bij Spirit. Dit zul je nodig hebben, je bent nu namelijk weer op de Mariniersweg waar je gelijk je stoel kunt meeslepen…

 

Foto boven artikel van David Menting / Flickr 

Back To Top