skip to Main Content

SIW

Kort of lang naar ruim 2.000 projecten wereldwijd

Soorten projecten
Via SIW Internationale Vrijwilligersprojecten kun je  voor korte termijn (2 tot 4 weken) of lange termijn (2 tot 12 maanden) deelnemen aan ruim 2.000 vrijwilligersprojecten in meer dan 70 landen in Europa, Afrika, Azië, Latijns-Amerika, Noord-Amerika en Australië.
Via SIW kun je deelnemen aan verschillende soorten projecten, waaronder sociale projecten, natuurprojecten en bouwprojecten. Zo kun je een activiteitenprogramma maken voor straatkinderen in India, schildpadden tellen in Mexico, een oud kasteel restaureren in Frankrijk of Engelse les geven aan kinderen in China.
 
Hoe en Wat?
SIW Internationale Vrijwilligersprojecten is een stichting met ruim 50 jaar ervaring in het uitzenden van vrijwilligers naar buitenlandse projecten. Tijdens een kort project leef en werk je samen met een internationale groep vrijwilligers. De meeste projecten vinden plaats in de zomer, maar ook buiten het zomerseizoen zijn er veel projecten.
Bij een lange termijn project werk je 2 tot 12 maanden redelijk zelfstandig bij een buitenlandse organisatie. Voor projecten binnen Europa kun je gebruik maken van de EVS subsidie, al jouw onkosten worden dan vergoed.

Doelgroep
Iedereen vanaf 18 jaar die een vrijwilligersproject wil doen in het buitenland. De vrijwilligersprojecten zijn voor iedereen toegankelijk, ongeacht opleiding en ervaring. SIW biedt daarnaast ook speciale projecten voor jongeren (14+), families (met jonge kinderen) en ouderen (50+).

Actuele Vacatures:
Internationaal Vrijwilligersproject

SIW Internationale Vrijwilligersprojekten is op zoek naar begeleiders voor een internationaal vrijwilligersproject in de zomer van dit jaar. Als projectbegeleider krijg je de kans om in Nederland een groep van ongeveer tien jongeren uit alle delen van de wereld te begeleiden, kennis te maken met verschillende culturen en een bijdrage te leveren aan de samenleving.

Als je interesse hebt in het begeleiden van een project in Nederland, neem dan gerust contact met op met Mona Hashemy op 030-2334089 of stuur een mailtje naar pmontvangsten@siw.nl

Ik hou van Holland
Wij zoeken enthousiaste begeleiders voor het project ‘Ik hou van Holland’. Jij bent enthousiast en je weet de internationale vrijwilligers enthousiast te maken voor dit project. Je organiseert een ‘Ik hou van Holland’ workshop op de tweeweekse korte termijn projecten. Tijdens deze workshop gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over ‘cultuur’ en leren ze op welke manieren ze de Nederlandse cultuur die ze tijdens het project tegenkomen, kunnen vastleggen op foto en video.  Aan het einde van het project verzamel je alle foto’s en filmpjes en zorg je dat het bij de coördinator (tussenpersoon) van ‘Ik hou van Holland’ terecht komt.

Je kan de ‘Ik hou van Holland’ op een of meerdere projecten organiseren. Alle projecten vinden plaats tussen 27 juni 2009 en 13 september 2009.

We zoeken ook iemand die het leuk lijkt om de coördinator te zijn van de begeleiders van ‘Ik hou van Holland’. De coördinator verzamelt alle foto’s en filmpjes van de ‘Ik hou van Holland’-begeleiders, plaatst ze op YouTube en Facebook, en onderhoudt contact met SIW. De coördinator zorgt ervoor dat de mooiste foto’s in een boek gebundeld worden. Uiteraard kan de coördinator ook een aantal projecten bezoeken om de workshop te geven en met de vrijwilligers te werken.

Interesse? Voor meer informatie en aanmelding kun je contact op nemen met Sophie Kalle, sophie@siw.nl of bel 030-2317721 

 

Contactgegevens:
SIW
Willemstraat 7
3511 RJ Utrecht
Tel: 030-231 7721
info@siw.nl
www.siw.nl

 

Back To Top