skip to Main Content

De camera als wapen tegen onverschilligheid

Den Haag week lang toneel van filmfestival. En jij kunt er DVD’s van winnen!

‘Inspiring people’. Dat is wat het Movies that Matter Filmfestival, de opvolger van het Amnesty International Filmfestival, wil doen. Van 2 tot 8 april 2009 worden er ruim 40 films afgedraaid en zijn er debatten rondom het thema mensenrechten.

Duurzamestudent mag samen met de organisatie van het festival films uitdelen. Wil jij kans maken op een DVD-box met daarin vijf topfilms rond het thema mensenrechten? Geef jouw mening of indruk van een Movies that Matter film en wie weet ontvang jij er vijf nieuwe voor terug! Zie de prijsvraag.

Thema’s
Extra aandacht tijdens deze editie van het festival is er voor twee hoofdthema’s. In ‘A Matter of ACT’ wordt aandacht besteed aan strijders voor mensenrechten, terwijl ‘Camera Justitia’ zich richt op de rol van internationaal recht. Geheel in lijn met dit laatste thema is de aanwezigheid van Moreno Ocampo, aanklager bij het Internationaal Strafhof, bij de opening hiervan.

Andere interessante gasten die jij tegen het lijf kunt lopen op het festival zijn onder andere Marco Borsato, justitie minister Hirsch Balin en prinses Mabel. Ook zijn er verschillende regisseurs waar je na afloop van de film vragen aan kunt stellen en mee in discussie kunt gaan. Het hele film- en debatprogramma kun je vinden op moviesthatmatterfestival.nl.

Reslotion 819 - Eén van de films op het Movies that Matter festival 2009.

Scène uit de Movies that Matter-film ‘Resolution 819’, over de val van Srebrenica tijdens de oorlog in Bosnië.

Het festival vindt dit jaar voor het eerst plaats in Den Haag, de stad van het Internationaal Gerechtshof en het Joegoslavië-tribunaal. Naast het Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui zullen er ook films te zien zijn in Kriterion (Amsterdam) en het Louis Hartlooper Complex (Utrecht). Op vertoon van je OV-jaarkaart of je CJP-pas krijg je anderhalve euro korting op de normale entreeprijs van 7,50 euro.

Beeld: Movies that Matter.

Back To Top