skip to Main Content

Het is zwart en het vervuilt

Amerikaanse campagne tegen “Clean Coal”

Al eerder schreef Maayke Damen op deze site de column Een illusie genaamd CO2 afvang en opslag. Inmiddels is in Amerika een campagne van start gegaan die op scherpe wijze de term “Clean Coal” aanvalt.

In Nederland wordt de term ‘schone kolen’ niet meer gebruikt in advertenties nadat de Reclame Code Commissie deze term als misleidend bestempeld heeft. Wel wordt de belofte van CO2 opvang en opslag (CCS, carbon capture and storage) gebruikt als excuus om nieuwe kolencentrales te bouwen. Deze zijn dan ‘CCS-ready’, wat in de praktijk betekent dat er vierkante meters zijn vrijgehouden, waar in de toekomst eventueel nog te ontwikkelen installaties geplaatst kunnen worden. Het eerste filmpje hieronder geeft een goed beeld van de huidige stand van de techniek.

Meer filmpjes en veel citaten zijn te vinden op www.thisisreality.org 

 

Back To Top