skip to Main Content

Jongerenvertegenwoordigers naar CSD in New York

Don Gerritsen en Michaela Hoogenboom vergezellen Gerda Verburg

De Nederlandse jongerenvertegenwoordiger duurzame ontwikkeling en columnist van duurzamestudent.nl, Don Gerritsen, zal de eerste twee weken van mei de stem van de Nederlandse jongeren laten horen in de Nederlandse delegatie bij de Verenigde Naties commissie voor duurzame ontwikkeling in New York. Hij wordt hierbij vergezeld door zijn nieuw verkozen collega Michaela Hogenboom.

Dit jaar is een belangrijk jaar voor de VN commissie. De onderwerpen landbouw, rurale ontwikkeling, droogte, verwoestijning, landgebruik en Afrika zullen op de agenda staan. De Nederlandse minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Gerda Verburg, zal de commissie voorzitten. Don Gerritsen (1984) heeft het afgelopen jaar honderden Nederlandse jongeren van naar hun mening gevraagd om hun standpunten zo goed mogelijk over te brengen bij de Verenigde Naties.

“Er zijn zo veel dingen in de wereld die niet kloppen. Denk bijvoorbeeld aan de HIV-Aids problematiek en klimaatvluchtelingen. Het is aan mijn generatie om zich te laten horen dat we hier samen iets aan moeten doen. Nú! Daar zetten de jongerenvertegenwoordigers zich keihard voor in, binnen en buiten de gebaande paden”. Don heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan op het gebied van duurzaamheid. Hij heeft verschillende VN conferenties bijgewoond, stage gelopen bij het VN milieu programma in Nairobi en duurzaamheidlessen gegeven op middelbare scholen in India. Hij werkt nu als consultant bij KPMG Sustainability. “Ik ben heel optimistisch over de toekomst”, aldus Don. “We kunnen er echt voor zorgen dat de wereld duurzamer wordt, als we nu doorzetten”.

Updates van Don over zijn verblijf in New York zullen de komende twee weken, behalve op zijn eigen website www.dongerritsen.com , ook op duurzamestudent.nl te volgen zijn!

 

Back To Top