skip to Main Content

Colloquium Technologie in Duurzame Ontwikkeling

Vak: Bootweek, interdisciplinair aan de slag met duurzaamheid

Instelling:   TU Delft

Periode:  twee keer per jaar, april & oktober

Voor wie:        
Master studenten. Omdat dit vak verplicht onderdeel is van de TiDO aantekening hebben studenten die zeker weten dat ze de TiDO aantekening willen halen of er al aan werken voorrang. Daarna komen de studenten die het nog niet zeker weten. Studenten die zeker weten dat ze de aantekening niet willen halen kunnen alleen mee als er plaats over is op de boot.

Beschrijving:    
Het Colloquium is een Verplicht onderdeel van de afstudeervariant Technologie in Duurzame Ontwikkeling. Het Colloquium omvat twee afzonderlijke delen waarvan het Bootweek deel twee keer per jaar wordt aangeboden (in april (ned) en in oktober (eng). Technologiescenario’s en actuele ontwikkelingen rond duurzame technologie en hun maatschappelijke aspecten staan tijdens het colloquium centraal. Deelnemers hebben zelf een actieve rol in beide delen en werken samen in interdisciplinaire teams. Gastsprekers van binnen en buiten de TU Delft leveren bijdragen. Het colloquium staat open voor alle studenten van de TU Delft die hun bachelor hebben afgerond. De beoordeling vindt plaats op basis van participatie en een gezamenlijke opdracht.

Het eerste gedeelte bestaat uit een werkweek aan boord van het schip de Friesland. In het verleden zijn er verschillende locaties bezocht, in en rond het IJsselmeer, waaronder Lelystad, het Ketelmeer en Kampen en door Zeeland, vanaf Rotterdam naar Vlissingen.

Het tweede deel van het vak is verdeeld over ongeveer zes weken. Hierin werk je in een interdisciplinaire groep aan de aanpak van een van de duurzaamheidsproblemen die langs zijn gekomen tijdens de eerste week. Deze kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met water, energie, industrie, transport, noord-zuidproblemen of ruimtelijke ordening.

Website:            www.tudelft.nl/bootweek

Contactgegevens:    
Voor achtergronden, meer informatie en antwoord op uw vragen kunt u contact opnemen met de docent Ir. G. de Werk, via 
|e| bootweek@tudelft.nl , of 
|t| 015-2783791
In de TU Delft minorgids kun je de minor vinden onder WM-Mi-136-09

Back To Top