skip to Main Content

Sustainable Future Campus

Minor Delft: ‘de campus als speeltuin’

Instelling:   TU Delft

Periode:  Vanaf september 2009, doorlopend

Voor wie:        
Alle studenten die willen bijdragen aan projecten om de campus duurzamer te maken. Niveau eind tweede studiejaar TU Delft of vergelijkbaar niveau vanuit een andere onderwijs instelling, ter beoordeling door de vakreferent. Voldoende kennis van de Engelse taal om (gast)colleges in het Engels te kunnen volgen.

Beschrijving:    
De minor Sustainable Future Campus is bedoeld voor alle bachelor-studenten die willen bijdragen aan het verduurzamen van de campus met een eigen idee of een idee dat tijdens de minor wordt vormgegeven.  In een multidisciplinaire – evt zelf gekozen – projectgroep werk je de helft van de tijd (12-15 ects) aan een project. Dat kan bijvoorbeeld een ontwerp zijn voor een duurzaam paviljoen; een businessplan voor duurzaam transport voor alle medewerkers van de TU; of integreren van windmolens en zonnecellen op de campus om de universiteit energieneutraal te maken. Omdat de projecten onder andere zijn gekoppeld aan de Delft Research Initiatives en het platform voor Duurzame Ontwikkeling van de TU Delft, is de kans groot dat je project ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd in het Mekelpark. 

Parallel aan het groepsproject vergroot je je kennis over duurzame ontwikkeling door vakken te volgen over duurzame energietechnologieën, duurzaamheid in de gebouwde omgeving en het maken van duurzame project- en businessplannen. De inhoud en de opdrachten van deze vakken zijn gekoppeld aan het groepsproject. Bovendien is er ruimte om keuzevakken te volgen bij bouwkunde, industrieel ontwerpen of civiele techniek om je verder te verdiepen in je eigen onderwerp.

Website:     www.tudelft.nl/sustainablefuturecampus

Contactgegevens:    
Gertjan de Werk; |e| g.dewerk@tudelft.nl of |t| 015 – 278 71 96.
In de TU Delft minorgids kun je de minor vinden onder WM-Mi-136-09

Back To Top