skip to Main Content

Pifworld

online goede doelen platform

In navolging van Hyves, Facebook, Linkedin, CSR chicks/ blokes en een heleboel andere online networks kan de Pifworld website niet ontbreken. Ontwikkelingsprojecten zijn nu ook web 2.0! Bijdragen aan een betere wereld is nog nooit zo simpel geweest. 

Pifworld is een initiatief van Play it Forward en het doel is om uit te groeien tot een wereldwijd online goede doelen platform waar mensen en projecten van over de hele wereld elkaar kunnen vinden. Players (bezoekers) van de website kunnen hun favoriete project steunen door 1 of meer credits (van ongeveer 5 euro) te doneren aan het project naar keuze, bijvoorbeeld op het gebied van mens, aarde en/of dier. Een player kan volgens het zogenaamde crowdsourcing principe, zijn sociale netwerk uitnodigen om samen het totaalbudget bijeen te krijgen. Zodra het budget is bereikt, gaat het project van start. 100% van het bedrag gaat naar de organisatie die het project uitvoert. Een Player kan alle ontwikkelingen rondom zijn project direct volgen via video-updates en persoonlijke blogs. Inmiddels staan er al 45 projecten op www.pifworld.com die steun krijgen van meer dan 1000 Players. 

Hoe werkt het? 

1. Vind een project

In Pifworld kun je op een eenvoudige manier projecten vinden die bij je passen. Van ziekenhuizen tot muziekprojecten, van HIV/AIDS projecten tot wildlife parks. Steun het project waarvan jij denkt dat het een verschil zal maken. 100% van je donatie gaat naar de partner organisatie die het project uitvoert. De hele wereld is nu binnen handbereik! 

2. Betrek je vrienden

Meld je aan op Pifworld en mobiliseer je vrienden, familie en collega’s om je samen actief in te zetten voor een betere wereld. ‘Play it forward’ met je school, voetbal team, of bedrijf: alle mogelijke roepen kunnen samenwerken om een project te steunen waar zij in geloven. Door samen te werken maak jij jouw favoriete project werkelijkheid. 

3. Zie de verandering

Het mooiste van Pifworld is dat je automatisch op de hoogte wordt gehouden over de projecten die je steunt. De Fieldworkers, die het project uitvoeren, zullen je regelmatig video updates en blogs sturen met daarin de laatste ontwikkelingen. Zie direct hoe de door jouw gesteunde school steen voor steen wordt opgebouwd. Nog nooit ben je zo betrokken geweest bij het project dat je steunt. 

Word ‘Ambassador’

Als je helemaal de smaak te pakken hebt, kun je zelfs een stap verder gaan en Ambassador worden van jouw favoriete project. Als Ambassador krijg je een eigen persoonlijke pagina, waar je anderen kunt mobiliseren om zich samen met jou in te zetten voor jou project. Dit kan je doen door het schrijven van blogs, het organiseren van bijzondere acties of door het meedoen aan evenementen zoals marathons. Niks is te gek om aandacht te krijgen en geld te werven voor jouw project. 

Sinds de start van Pifworld begin april 2009, hebben onder andere Desmond Tutu, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, en TV-presentatoren Frits en Barbara Barend zich reeds bij Pifworld aangesloten. 

Sluit je aan bij de Pifworld community, steun en promoot jouw favoriete project en wees getuige van de verandering die je teweeg brengt!

Back To Top