skip to Main Content

Freerice.com

Red levens door te quizzen

Elke dag sterven 25.000 mensen door het simpele feit dat ze geen eten hebben. Vooral kinderen zijn hier de dupe. Er zijn veel dingen die je kunt doen, waaronder meedoen aan de quizzen op www.freerice.com. Als je een vraag goed beantwoordt, doneer je 10 rijstkorrels aan mensen die het nodig hebben.

De standaard quiz gaat over Engelse vocabulaire, maar rechtsboven staat een knopje “change subject” waardoor je ook vragen over kunst, topografie en wiskunde kunt krijgen. Ook kun je kiezen voor het leren van woorden uit een andere taal, bijvoorbeeld Italiaans of Spaans. Hoe langer je speelt, hoe hoger het niveau.

De gedoneerde rijst, wordt betaald door sponsors. Voor jou betekent deze quiz dus gewoon een lekkere pauze van je studie en voor een minder bedeeld kind de kans om volwassen te worden.

 

 

Met dank aan girlscene.nl

Back To Top