skip to Main Content

Welvaarders

Win een reis naar Peru door het spelen van het spel

Welvaarders, pioniers van de nieuwe wereld is een nieuw uniek interactief spel: een getekende comic afgewisseld met bewegend beeld, een spannende verhaallijn en interactieve puzzels. Het spel richt zich op jongeren van 15 tot 22 jaar en heeft tot doel hen te interesseren voor fairtrade. De virtuele wereld in Welvaarders kent dezelfde vraagstukken als in onze wereld op het gebied van economie en  handel, arm en rijk. Het spel is ontwikkeld door Little Chicken Game Company in samenwerking met de Wereldwinkels. www.welvaarders.nl

In Welvaarders strijden drie jonge hoofdpersonen, Kyan, Liara en Zato voor een betere wereld. Ze strijden tegen het regime van de onderdrukker, zodat producenten een beter leven op kunnen bouwen. De inzet van producten in het spel, maakt het fairtrade principe voor de speler toegankelijk. Handel je in fairtrade producten, dan kan armoede wél bestreden worden. De hoofdpersonen zijn mensen in een prikkelende omgeving, allen hebben zij een sterke eigen identiteit.

Wat moet je doen?
Heel simpel: het spel spelen door de puzzels op te lossen, vragen te beantwoorden, en de slogan af te maken. Op die manier ding je mee naar de hoofdprijs: een reis voor twee personen naar de producenten van FairMail Cards in Peru. De prachtige foto’s op deze ansichtkaarten zijn gemaakt door kansarme Peruaanse tieners. Win jij deze unieke ervaring dan trek je 10 dagen op met deze jongeren.
Heb je niet alle vragen goed en ben je niet de snelste: niet getreurd! Vijf spelers maken kans op de 2e prijs; een cadeaubon van € 25, een volgende vijf spelers maken kans op de 3e prijs; een cadeaubon van € 15, allen te besteden bij de Wereldwinkel. Wekelijks ontvangt de top-25 spelers met de hoogste score een fairtrade GSM-hanger. Elke speler kan aan het einde van de game 10% Welvaarders Korting uitdraaien, te gebruiken in de bijna 400 Wereldwinkels en Fair Trade Shops.

Fairtrade
Wereldwinkels verkopen niet zomaar cadeaus. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier de kans een beter bestaan op te bouwen. FairMail Cards bijvoorbeeld biedt jongeren o.a. fotografietraining, parttime werk en begeleiding bij het maken van toekomstplannen. De tieners bekostigen door de verkoop van kaarten hun huisvesting en opleiding. Door fairtrade producten te kopen, draag jij ook bij  aan een betere wereld. Dit jaar bestaan de Wereldwinkels 40 jaar!

Speel Welvaarders nu! Wie weet win jij de 14 daagse reis voor twee personen naar Peru of één van de andere prijzen. www.welvaarders.nl

Back To Top