skip to Main Content

Stadslandbouw

Tentoonstelling in Den Haag en boeiende links
Filmpje Metropolitan Agriculture

Trailer We feed the World:

In 1982 zaaide de Amerikaanse kunstenares Agnes Denes een graanveld in op een braakliggend stuk grond in het financiële district van Manhattan, New York. Het leverde een beeld op met een enorme impact, dat een verhaal vertelt over de tegenstelling tussen het platteland en de stad, maar ook gelezen kan worden als politiek statement: onroerend goed versus voedsel. Het inmiddels dertig jaar oude beeld is nog steeds inspirerend en actueel en kan opnieuw en op vele manieren worden gelezen.

Dit beeld en vele andere zijn te zien op de tentoonstelling Foodprint in Den Haag. Foodprint confronteert en inspireert met ‘uitspraken’ van kunstenaars en architecten over voedsel en de stad. De tentoonstelling is te bezoeken tot 23 augustus in Stroom (www.stroom.nl).

Stadslandbouw (“Urban Farming”) is een boeiend onderwerp waarover al regelmatig tips zijn verschenen op twitter.com/duurzamestudent. Enkele links:

stroom.typepad.com/foodprint – Weblog bij de tentoonstelling
“Eten komt niet uit de fabriek” – Artikel in Trouw
stadslandbouw.blogspot.com – Blog over stadslandbouw
www.eetbaarrotterdam.nl – Site van Eetbaar Rotterdam
www.hungrycitybook.co.uk – Over het boek Hungry City

Back To Top