skip to Main Content

Biologisch afbreekbaar mobieltje!

Samsung komt met ‘groene’ mobiele telefoon

Samsung heeft in de Verenigde Staten de Reclaim M560 geïntroduceerd. Deze mobiele telefoon is niet alleen letterlijk groen, maar ook groen in de zin van ‘goed voor het milieu’. Het toestel is voor 80 procent gemaakt van milieuvriendelijke bioplastics, die onder meer gebaseerd zijn op maïs. Daarnaast is de Reclaim aan het eind van zijn levensduur deels biologisch kan worden afgebroken. De Amerikaanse telecomprovider Sprint gaat het toestel voeren.

De Samsung Reclaim moet de milieubewuste consument aanspreken. Wanneer de telefoon aan recycling toe is, kan veertig procent van de plastic behuizing biologisch worden afgebroken doordat het gebruikte plastic deels van maiskolven is gemaakt. Ook de lader van het mobieltje helpt de natuur te sparen: een ledje maakt duidelijk wanneer de accu vol is, zodat de lader niet onnodig aan het lichtnet hoeft te hangen.

Samsung is met zijn eco-mobieltje de derde fabrikant met een duurzaam initiatief: Nokia en Motorola gingen de elektronicafabrikant al voor en introduceerden met respectievelijk de Evolve en de Renew eenvoudige mobieltjes die minder milieubelastend zijn.

Back To Top