skip to Main Content

9.9.9: Dag van Duurzaamheid

Een vooruitblik op een stormachtige dag


Wat doe jij op 9.9.9? Deze woensdag is door Urgenda uitgeroepen tot “Dag van de Duurzaamheid” en er zijn heel veel organisaties die hierbij aanhaken. Het belooft een boeiende dag te worden, een greep uit het aanbod:

– Debatten op verschillende universiteiten en hogescholen met onder anderen Femke Halsema en Diederik Samsom. Om twee voor twaalf komen young professionals en studenten bij elkaar om hun verantwoordelijkheid voor een duurzame toekomst te laten zien. Het programma wordt georganiseerd door Morgen en Young Leaders for Nature. Meer info: www.hoegroenbenjij.nu

– Lancering van GreenEUR, de studentenorganisatie die strijd voor een duurzame Erasmus Universiteit. De lancering gaat vergezeld van een uitgebreid programma, met lezingen van o.a. Arnold Heertje. Meer info: deze site.

– Openingsfestiviteiten bij Books 4 Life Eindhoven. Books 4 Life is een groeiende keten tweedehands boekwinkels voor het goede doel, geheel gerund en bemand door vrijwilligers. Op 9-9-9 opent de vijfde vestiging: na Tilburg, Maastricht, Utrecht en Groningen volgt nu Eindhoven.

Verder wordt de eerste paal geslagen voor de Wijk van Morgen, ontworpen door studenten van Hogeschool Zuyd, geven Saxion studenten gratis energieadvies in Enschede en kan je, net als 350 anderen, een speciaal verhaal van Sjoerd Kuijper voorlezen op een basisschool.

Alle informatie is te vinden op dagvandeduurzaamheid.nu. En er is nog meer: de dag wordt voorafgegaan door de Nacht van de Duurzaamheid (nachtvandeduurzaamheid.nu). Weet je inmiddels al wat jij doet op 9.9.9?

 

Back To Top