skip to Main Content

Commissie Samen

Straatkinderenprojecten in Aziƫ, Afrika en Latijns-Amerika

Soorten projecten
Straatkinderenprojecten in Azië, Afrika en Latijns Amerika

Hoe & Wat
SAMEN staat voor Salesiaanse Missies En Nederland. Het is een werkgroep die jongeren de mogelijkheid biedt om voor korte of langere tijd als vrijwilliger deel te nemen aan straatkinderenprojecten in andere delen van de wereld. SAMEN bemiddelt altijd twee jongeren tegelijk naar een project. In de aanloop naar het vertrek verzorgt SAMEN verschillende activiteiten (vb. straatkinderenweekend) en worden de vrijwilligers gekoppeld aan twee begeleiders die zelf al ervaring hebben op een straatkinderenproject.
Om te laten zien wat het inhoudt om met straatkinderen te leven en werken organiseert SAMEN iedere zomer een groepsreis naar India, Zuid- of Midden Amerika of naar Afrika voor jongeren van 17 tot 23 jaar.

Doelgroep
SAMEN bemiddelt meisjes en jongens tussen de 18 en 25 jaar naar de straatkinderenprojecten. Soms wordt de leeftijdsgrens overschreden tot 30 jaar. Je moet goed in je vel zitten en geen problemen hebben met je gezondheid. Verder is van belang dat je een positieve houding hebt en respect kunt opbrengen ten aanzien van andere culturen, religies, andere manieren van leven en denken.

Openstaande vacatures

Aanmelden voor bemiddeling naar een project voor straatkinderen kan het hele jaar door. Zie voor meer informatie, ervaringen, foto’s en de aanmeldingsprocedure: www.commissiesamen.nl

Contactgegevens

Apollolaan 91
1077 AM Amsterdam
T:    020-6792095
E:    info@commissiesamen.nl
W:    www.commissiesamen.nl

 

Back To Top