skip to Main Content

Shoppen in Utrecht deel II

Een winkelroute door Utrecht voor een dagje duurzaam shoppen

Shopping route deel 2

Om energie op te bouwen voor de lange dag winkelen die je tegemoet gaat start je bij IJs & Zopie op de Twijnstraat 79 (A). Hier kun je een heerlijke kop koffie halen voorzien van het fair trade keurmerk of een ijsje bestaande uit 100% biologische ingrediënten. Zowel take-away als daar opeten is mogelijk. Het laatste heeft in dit geval de voorkeur aangezien de volgende stop maar een paar deuren verder zit!

Op de Twijnstraat nummer 69 (B) bevindt zich namelijk G.U.R.U’s. Deze kledingwinkel verkoopt zo veel mogelijk producten die van organische stoffen gemaakt zijn en op een eerlijke manier tot stand zijn gekomen. Zowel dames als heren kunnen hier terecht.

Loop je de Twijnstraat verder uit richting de Oudegracht, stop dan bij Oudegracht nummer 382 (C) want hier vind je Smile Superstore. Het zit al in de naam, het is een superfijne winkel met een erg breed assortiment. Kleding, schoenen, boeken, eten, luiers, schoonmaakmiddelen en gadgets; je kunt hier van alles vinden.

Vervolg je tocht langs de Oudegracht en maak deze keer een stop bij nummer 274 (D) voor De Arm. Tweedehands, kringloopwinkel, de Arm heeft meerdere locaties, op deze locatie kun je terecht voor kleding en accesoires. Genoeg keus en lage prijzen, tweedehands (of hipper gezegd: vintage) voor het grijpen.

De volgende stop bevindt zich opnieuw aan de Oudegracht, en wel op nummer 230a (E). Hier zit The Joker, een spellenwinkel die, naast nieuwe, ook tweedehands spellen verkoopt. In prima staat zijn hier oude klassiekers als ‘wie is het?’ te vinden, maar ook voor meer recente spelen ben je hier aan het goede adres.

De allerlaatste stop aan de Oudegracht is nummer 212 (F), de tweede locatie van G.U.R.U’s. Ook hier is zowel dames- als herenkledij te vinden.

Loop nu van de Oudegracht naar de Steenweg, nummer 22 (G). Hier vind je Sabon, waar je verschillende bad- en doucheproducten, crèmes en lotions kan kopen. Sinds kort hebben zij ook een organische lijn, voorzien van het Ecocert keurmerk.

Vanaf de Steenweg is het een klein stukje lopen naar de Zakkendragerssteeg 12 (H). Hier vind je Bureaubewust. Een leuke winkel met vooral kantoor- maar ook cadeauartikelen en allerhande spullen voor in huis. Van bureaus tot potloden, en van fotoalbums tot wenskaarten. Er is hier van alles te vinden op kantoorgebied.

De dag komt bijna tot zijn eind maar voor je naar huis gaat kun je nog een ommetje maken lang Giensch. Deze winkel bevindt zich op de Voorstraat 31 (I) met onder andere tweedehands kleding. Het is niet altijd even duidelijk wat precies nieuw en wat tweedehands is, maar er is vriendelijk personeel die je dat met alle plezier uitlegt. Ze hebben onder andere kleding, tassen en schoenen in hun tweedehands assortiment.

En dan is de shopping-dag dan toch echt tot zijn eind gekomen. Kun je geen genoeg krijgen? Kijk dan ook eens naar de shopping route deel I. Je kunt er een tweedaags feest van maken of je favoriete winkels van de twee verschillende routes combineren.

Back To Top