skip to Main Content

Znout

CO2 neutrale internetzoekmachine

Een Google zoekopdracht kost evenveel energie als één uur licht door een lamp van 11 watt. Daarnaast is de opwekking van elektriciteit die nodig is voor de informatie-en communicatietechnologie momenteel verantwoordelijk voor 2% van de wereldwijde CO2-uitstoot.

De Znout zoekmachine is de oplossing! Znout staat voor: “zero negative output”. Znout is een CO2 neutrale zoekmachine dat internet zoekopdrachten “groen” maakt.

Hoe werkt het?
Znout meet samen met CO2Stats het gehele energieverbruik van Znout: niet alleen het energieverbruik van hun servers, maar ook de hele infrastructuur van het netwerk wordt gemeten. Zelfs het energieverbruik van de computer van de gebruiker wordt statistisch bepaald en opgeteld bij het geheel.

Aan het eind van elke maand worden duurzame energie certificaten (vergelijkbaar met carbon credits) gekocht om het evenwicht van de ecologische voetafdruk veroorzaakt door Znout te compenseren. Dit maakt de zoekopdrachten eco-vriendelijk.

Znout financiert de aankoop van deze CO2-certificaten uitsluitend uit reclame-inkomsten. Dus voor gebruikers die “groen” zoeken is Znout helemaal gratis.

Website: http://nl.znout.org

 

Back To Top