skip to Main Content

Puur

Nieuwe supermarkt in Leiden

We vertelden je al eerder over bio-supermarkten in Amsterdam (Marqt) en Den Haag (Ekoplaza) en nu heeft ook Leiden haar eigen verantwoorde variant op de AH.

Inrichting
Puur is allicht de minst originele naam die ze hadden kunnen bedenken, gelukkig maakt de inrichting en het aanbod dat meteen goed. De winkel zit in het hart van het centrum, dus in een statig pand. Voeg hier warme kleuren en dito verlichting aan toe en het koelkastgevoel dat veel supermarkten uitstralen, is verdwenen.

Aanbod
Je vindt er vergeten groenten die je weer fijn per stuk kunt kopen en dus niet ook gedwongen voor je fictieve echtgenoot en/of kinderen. Dit geldt helaas niet voor het vlees. Puur onderscheidt zich van voorgenoemde supermarkten door het aanbod in borrelhapjes en de vele kant-en-klaar-producten, waarvoor Leiden -als studentenstad pur sang- een goede afzetmarkt lijkt. Het bijzondere aan deze lasagne, curry’s en stoofpotjes is dat ze in de winkel “from scratch” en onder het toeziend oog van de klant worden gemaakt.

Zelf de sfeer proeven?
Breestraat 127, Leiden

Back To Top