skip to Main Content

Stages en vrijwilligerswerk bij Travel Active

“People 2 People” – Fidessa deed vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika

Check onder de info het verhaal van Fidessa Derkse, student Leisure Management, die vrijwilligerswerk deed in Zuid-Afrikaans weeshuis.

Soorten projecten
Travel Active biedt projecten aan op educatief gebied, in wildlife-parken, op sociaal gebied zoals bijvoorbeeld in weeshuizen of met straatkinderen en bij mensenrechtenorganisaties. Ook kun je de handen uit de mouwen steken middels bouwprojecten voor de lokale bevolking.

Dit alles is zowel voor een korte- als lange periode mogelijk in diverse landen in Azië, Afrika en Midden- en Zuid-Amerika.

Hoe en Wat?
Travel Active is een culturele uitwisselingsorganisatie, die zoveel mogelijk mensen in staat wil stellen een buitenlandavontuur aan te kunnen gaan.

Travel Active heeft 20 jaar aan kennis en ervaring in huis. Dit in een mix waarbij een professionele aanpak voorop staat en de medewerkers zeer betrokken zijn bij alle klanten door een persoonlijke aanpak. Travel Active biedt daarom als organisatie een gedegen fundament van zekerheid in het buitenland. 

Doelgroep
18 tot 80 jaar. Iedereen met interesse en enthousiasme kan deelnemen aan onze programma’s. Voor de meeste projecten is geen specifieke werkervaring of kennis vereist. Een goede motivatie is het belangrijkste.

Openstaande vacatures
Stages en vrijwilligerswerk in het buitenland via Travel Active kan het gehele jaar door. Deze programma’s startten zelfs wekelijks of maandelijks.

Travel Active staat altijd open voor stagiaires of afstudeerders die intern willen kennismaken met de organisatie. Kijk hiervoor op www.travelactive.nl of stuur een e-mail naar info@travelactive.nl

Contactgegevens:
Maasheseweg 79a
5804 AB  Venray
T:   0478 – 551 908
E:    info@travelactive.nl
W:    www.travelactive.nl

Benieuwd naar ervaringen van anderen? Lees hieronder het verhaal van Fidessa, die vrijwilligerswerk deed in Zuid-Afrika.

Share your World

Ik was 18, net klaar met de middelbare school en wist absoluut niet wat ik wilde gaan studeren. Dus besloot ik dat een jaartje reizen wel heel gaaf zou zijn. Maar buiten wat kleine tripjes was ik nog nooit echt ver weg geweest, alleen. Toen ik dan ook langs was geweest op een bijeenkomst van Travel Active wist ik dat dat geen excuus hoefde te zijn om niet te gaan. Door hun samenwerking met organisaties in alle landen waar ze programma’s aanbieden, heb je altijd iemand in de buurt waarbij je terecht kan. En zo besloot ik dat ik op reis wilde gaan.

Na 3 maanden in Costa Rica geweest te zijn kwam ik in een heel ander land terecht, Zuid-Afrika, waar ik op slag verliefd werd met dit land, de natuur, de mensen en de dieren, wauw! Ik heb in een korte tijd zoveel mensen leren kennen, veel nieuwe dingen gedaan en een heleboel geleerd. De vrijwilligers projecten die ik heb gedaan grepen mij het meest aan, wat een geweldige kinderen maar wat hebben ze een hoop meegemaakt in hun nog zo jonge leventjes. Na thuiskomst was ik er dan ook nog veel mee bezig, daar zit je dan, in je mooie huis, elke dag eten, naar school en de kids daar moeten elke dag werken om een klein beetje te kunnen eten.

Vlak na mijn thuiskomst hoorde ik dat de partnerorganisatie voor die projecten failliet was gegaan en de projecten dus ook geen vrijwilligers en financiele hulp meer kregen. Dit hoorde ik van de “mama” van een van de projecten, “Tholuthando children’s home”. Waar 32 kinderen, die geen ouders meer hebben, gedumpt of weggehaald zijn bij hun familie een thuis hebben gekregen van Sindy, de oprichtster. Dat zij, met haar weinig middelen dit deed voor 32 kinderen doet me veel en ik wilde haar hierin dan ook erg graag steunen.

Weeshuis
Zo is, via de Stichting Pulsar Instituut, project “Tholuthando” ontstaan, waarin ik samen met 4 teamleden die zich bij mij hebben aangesloten, Sindy ondersteun in haar werk. Tholuthando bestond als stichting in Zuid-Afrika officieel nog niet eens en ook de kinderen hebben geen papieren. Naast de basisbehoeften die er elke dag zijn, moet hierin dus nog veel gebeuren en Sindy wil wel heel graag maar weet vaak niet waar te beginnen. Daarvoor steunen we haar maandelijks met dank aan Stichting Pulsar Instituut en vertrekken we ongeveer 4 keer per jaar naar Zuid-Afrika om ter plekke samen met haar te kunnen kijken wat er nodig is en hoe we dat gaan aanpakken.

Veel organisaties die ik daar in de omgeving van Tholuthando aan het werk heb gezien bestaan uit blanke mensen die vanuit de hele wereld afreizen naar Zuid-Afrika om ontwikkelingswerk te doen. Gelukkig worden er veel goede dingen gedaan, maar er zijn genoeg mensen bij die met een houding komen van: Wij zijn de rijke blanke en we vertellen jullie wel even hoe je je leven moet leiden. Erg jammer, want de sfeer tussen de organisaties en de plaatselijke bevolking word hier niet leuker van en komt absoluut niet ten goede van het ontwikkelingswerk wat er gedaan moet worden.

Als project “Tholuthando” kijken wij samen met Sindy en plaatselijke kleine instanties wat de kinderen nodig hebben, wat hiervoor gedaan moet worden en wie er daar voor nodig zijn. Zo is er een hele directe lijn tussen het werk wat wij hier doen voor Tholuthando, wat Sindy daar doet en wat we samen doen. Ook weten de sponsors hier in Nederland zo precies wat er met hun sponsorgeld gebeurd, dmv foto’s en of dit ook echt ten goede komt aan de 30 kinderen die in Tholuthando wonen.
Ik geloof dat deze directe manier van werken alleen maar ten goede komt aan de kinderen en daarom voor ons “People 2 People” het allerbelangrijkst is.


Fidessa Derkse
www.tholuthando.nl

Back To Top