skip to Main Content

50.000 euro winnen met jouw duurzame idee

Hoe slimmer om te gaan met energie?

Een online spel met als doel zoveel mogelijk energie te besparen, dat werd de winnaar van de GasTerra Transitie Jaarprijs van afgelopen jaar. Twee studenten van de Hogeschool Rotterdam ontwierpen de game ‘Energy Battle’ voor deze wedstrijd en verdienden zo 75.000 euro voor hun project.

Transitie Jaarprijs 2010
Ook dit jaar organiseert GasTerra, die het transport en de levering van aardgas aan de Nederlandse woningen verzorgt, de wedstrijd voor HBO-studenten. Voor de eerste prijs is er 50.000 euro beschikbaar, waarvan 90% voor je project gebruikt wordt en je zelf 10% ontvangt. Tweede en derde prijzen zijn respectievelijk 20.000 en 10.000 euro.
Je hebt tot 1 januari de tijd om ideeën uit te werken en in te zenden, op 18 maart 2010 wordt de prijs uitgereikt.

Doel van de wedstrijd is om interesse te wekken bij studenten voor de krimpende voorraad fossiele brandstoffen. In de overgangsfase naar een volledige energieproductie vanuit duurzame bronnen is het nodig om slimmer met huidige energiebronnen om te gaan. Hierbij kun je denken aan energiebesparing, toepassen van duurzame energiebronnen of, zoals de winnaar van vorig jaar, consumenten bewust maken over hun energieverbruik. Jouw idee kan bijdragen aan nieuwe oplossingen voor dit probleem, aldus GasTerra op haar website.

 

Back To Top