skip to Main Content

Een neushoorn voor Kerst

adoptietips voor de decembermaand

Kerstmis komt snel dichterbij. Dat betekent waarschijnlijk dat je weer verlanglijstjes moet gaan bedenken. Altijd moeilijk. Al eens aan een neushoorn of een appelboom gedacht? Natuurlijk passen die niet in de gemiddelde studentenkamer, maar gelukkig kun je ze nu ook adopteren, zonder dat ze bij je in huis terecht komen. Foster Parents-kindjes kent iedereen wel, maar er valt nog veel meer te adopteren. Wat dacht je van een…

kerstboom?
Adopteer je een kerstboom, dan komt die vanaf 11 december een paar weekjes logeren! Begin januari wordt hij weer bij je opgehaald en teruggeplaatst in de grond. Als je wilt, kun je dezelfde kerstboom het jaar daarop weer te logeren krijgen. Alle kerstbomen worden op biologische wijze gekweekt. Prijzen en beschikbaarheid wisselen per gemeente. Meer info op: adopteereenkerstboom.nl

appelboom?
Je kiest zelf de boomgaard waar je biologische appelboom komt te staan, en bij de appelboom komt jouw naamplaatje te staan. In de oogsttijd mag je zelf je boom komen plukken en heb je dus heerlijke appels van je eigen appelboom! Daarnaast ontvang je een maandelijkse appelmail met updates over je eigen boom. Een boom adopteren kan vanaf 22,50 euro. adopteereenappelboom.nl/

kip?
Altijd al een eitje willen eten van je eigen kip? Als je voor 24,50 euro een kip adopteert, krijg je zes keer per jaar een doosje biologische eieren (voor 34,50 euro krijg je al 12 doosjes). Je kunt ook specifieke kippen cadeau geven: stresskippen, knuffelkippen of bijvoorbeeld huwelijkskippen. adopteereenkip.nl/

neushoorn?
Je neushoorn kun je helaas niet zelf gaan bezoeken, maar je krijgt wel een mooie portretfoto. De adoptie is symbolisch: verschillende mensen kunnen tegelijkertijd Rosa de Neushoorn adopteren, en het geld gaat naar projecten voor het beschermen van neushoorns. Naast neushoorns, kun je ook cheeta’s, gorilla’s en dolfijnen adopteren. Alle adopties kosten 35 euro. http://www.worldofwildlife.nl/content/adopteren/

koe?
Op adopteereenkoe.nl bieden boeren hun koe ter adoptie aan. Voor 50 euro kun je de koe van jouw keuze adopteren, en vervolgens twee keer per jaar bezoeken. Het geld dat de boer ontvangt voor jouw adoptie, stopt hij in het verbeteren van de leefomstandigheden van de koe. Niet alle koeien staan op biologische bedrijven: soms dient het adoptiebedrag als steun om de overgang te maken naar een biologisch bedrijfsvoering.

Er is nog veel meer te adopteren, kijk ook op:

http://www.adopteereengeit.nl/
http//www.adoptagranny.nl/
http//www.adopteereenpup.nl/

Back To Top