skip to Main Content

Op weg naar Kopenhagen: Bastiaan Bless

Regelt een bezoek voor 25 studenten via GreenEUR

Op duurzamestudent.nl/kopenhagen schenken we aandacht aan studenten die naar de klimaattop in Kopenhagen gaan, met interviews en live-updates. Deze bijdrage komt van Bastiaan Bless (25), student Global Business & Stakeholder Management (GBSM); Management of Innovation in Rotterdam.

De Erasmus Universiteit is de afgelopen jaren steeds actiever geworden als het gaat om duurzaamheid. Dit resulteert in het aantrekken van academici van over de hele wereld die momenteel toonaangevend zijn omtrent diverse ‘issues’ die gerelateerd zijn aan duurzaamheid.

Bij het kiezen van mijn Master-opleiding heb ik een bewuste keuze gemaakt voor GBSM. In deze Master of Science ligt een sterke focus op het belang van duurzaamheid. In februari van dit jaar zijn we op een ‘Duurzaamheids Studenten Trip’ geweest naar New York City. Naast een NBA-wedstrijd en veel shoppen zat de week vol met interessante bezoeken en lezingen variërend van een bezoek aan het Earth Institute (Columbia University) tot een rondleiding en lezingen bij de VN.

Na een jaar intensief de belangen van duurzaamheid te hebben bestudeerd, onderzocht en ondervonden is het voor mij en mijn medestudenten tijd om wat te doen met onze kennis en overtuigingen. Dit heeft geresulteerd in het opfrissen van ‘GreenEUR’ (www.greeneur.nl),  een studentenorganisatie die ernaar streeft medestudenten het belang van duurzaamheid bij te brengen en een ‘Groene Campus’ te ontwikkelen in de komende jaren.

Om GreenEUR leven in te blazen en onze medestudenten te overtuigen moeten wij natuurlijk zelf het goede voorbeeld geven. Daarom gaan we met een groep van +/- 25 studenten naar de klimaattop. Door vast te leggen wat wereldleiders hier bespreken en deze zelfde wereldleiders kritisch te ondervragen hopen wij dat meer mensen zullen inzien dat duurzaamheid en het zorgen voor ons klimaat een zeer grote prioriteit hebben. Wij kunnen vandaag de dag het verschil maken waardoor komende generaties ook nog volop kunnen genieten van al het moois wat onze wereld ons te bieden heeft. Samen staan we sterk, en alleen door onze krachten te bundelen kunnen we echte verandering bewerkstelligen en collectieve welvaart creëren.

Back To Top